Annonce
Aabenraa

Hjælp søges: Kirke vil sende familier på ferie

For at samle midler til Ferie for Alle har Aabenraa Sogn tidligere arrangeret  sponsorcykelløb. Privatfoto
Siden 2010 har Aabenraa Sogn hvert år givet særligt udsatte familier mulighed for at holde ferie. Det kræver økonomiske midler. Derfor søger sognet "ressourcestærke personer", der kan hjælpe med at samle penge ind til formålet.
Annonce

Aabenraa: Når man er en familie, betyder det rigtig meget at kunne holde ferie sammen og få gode fællesoplevelser. Men nogle børnefamilier har hverken evnen eller økonomien til at planlægge, endsige holde en ferie.

Aabenraa Sogn har takket være en gruppe af frivillige siden 2010 givet særligt udsatte børnefamilier mulighed for at komme på ferie. Fem dage med nærvær, aktiviteter og berigende indhold med alt betalt.

Sådan skulle det gerne blive ved med, siger sognepræst Jørgen Jørgensen, der er med i ledelsen af projektet ”Ferie for Alle”.

For sådan en ferie koster, når omtrent 80 deltagere sendes afsted hvert år.

Budgettet har hidtil ligget på omkring 100.000 kroner, men næste år regner arrangørerne med at udgifterne er steget til næsten 125.000 kroner.

Annonce

Vigtigt for familien

- Vi synes, det er vigtigt, at familierne kommer afsted for at få denne fælles oplevelse. Derfor søger vi et antal ressourcepersoner, der kan være med til at samle penge til formålet - folk med "blåt slips og mappe", der kan generere noget økonomi til projektet, så i hvert fald udgifterne til transport, udflugter, forplejning, leje af efterskole samt entréer er dækket. Alt andet er frivilligt arbejde, fortæller Jørgen Jørgensen, der håber på, at i det mindste en tredjedel af beløbet kan samles ind lokalt. Resten udgøres af sponsorater og fondsmidler, forklarer sognepræsten.


Derfor søger vi et antal ressourcepersoner, der kan være med til at samle penge til formålet - folk med "blåt slips og mappe", der kan generere noget økonomi til projektet.

Jørgen Jørgensen, sognepræst, om Ferie for Alle


Nu er det ikke sådan, at disse "ressource-personer" selv skal ud med raslebøssen.

De skal mere være behjælpelig med at åbne nogle døre, bl. a. ved at skrive nogle kvalificerede ansøgninger til mulige bidragydere, det vil sige fonde, virksomheder og evt. andre velvillige sponsorer, forklarer Jørgen Jørgensen.

Annonce

Nødvendigt arbejde

"Ferie for Alle" planlægges og gennemføres nu som et samarbejde mellem Hjordkær, Bjolderup-Uge, Kliplev og Aabenraa sogne, hvor frivillige og de ansatte kirke- og kulturmedarbejdere er ressourcer sammen med én eller flere af præsterne, siger Jørgen Jørgensen.

”Ferie for alle” afvikles samtidig i tæt dialog og samarbejde med Aabenraa Kommunes familiecenter.

- Det er et nødvendigt arbejde. Der findes desværre stadig familier, der ikke har mulighed for at holde ferie sammen. "Ferie for Alle" er et tilbud ud fra kristne værdier, og det er folkekirken, der arrangerer - men derfor kan andre også være med. Vi spørger nemlig ikke til religiøse tilhørsforhold, faktisk er over en fjerdedel af deltagerne af anden etnisk herkomst end dansk, og adskillige har en anden tro - eller ingen tro - med i bagagen, lyder det fra sognepræsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Annonce