Annonce
Esbjerg

Hjælp til børn i sorg: Esbjerg Kommune starter nyt initiativ efter påske

Kræftens Bekæmpelse har spillet en hovedrolle i det initiativ, der nu skal hjælpe børn fra Esbjerg med at komme igennem sorgen. Arkivfoto: Kræftens Bekæmpelse
Efter påskeferien starter Esbjerg Kommune et nyt initiativ for børn, der er ramt af sorg. Trivselsgrupper for børn i 3.-9. klasse skal give mulighed for, at børnene kan dele deres oplevelser med andre. Og det vækker glæde hos Kræftens Bekæmpelse, der har spillet en stor rolle i projektet.

Esbjerg: Esbjerg Kommune giver nu alle børn i folkeskolealderen, som er ramt af sorg, mulighed for hjælp i deres hverdagsmiljø.

Et tæt samarbejde mellem en række lokale sygdoms- og patientforeninger har hjulpet processen godt på vej, og efter påskeferien starter Esbjerg Kommune trivselsgrupper for børn i 3.-9. klasse på folkeskolerne, hvis restriktionerne ellers tillader det. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

Trivselsgrupperne er for henholdsvis børn fra familier med skilsmisse, alvorlig psykisk sygdom eller børn som har mistet en forælder eller søskende. Kendetegnende for disse børn er, at de og deres familier er særligt sårbare, og derfor har brug for ekstra opmærksomhed og støtte.

- Vi ved, hvor afgørende det er, at børn, som er ramt af sorg, får mulighed for at dele deres oplevelser med jævnaldrende i en lignende situation. At de møder forståelse for de mange svære tanker og følelser. Derfor er det meget glædeligt, at børnene på Esbjerg Kommunes folkeskoler nu kan få et gruppetilbud. Og at det sker i deres normale miljø og dagligdag, fortæller Bent Peter Larsen, som er næstformand hos Kræftens Bekæmpelse i Esbjerg Kommune, som har spillet en hovedrolle i forløbet.

Annonce

Esbjerg i front

Bent Peter Larsen sætter stor pris på det samarbejde, foreningen har haft med Esbjerg Kommune om initiativet.

- Vi vil gerne sende en stor ros til Esbjerg Kommune for lydhørhed og et godt samarbejde. Og en varm tak til vores kollegaer i de andre sygdoms- og patientforeninger i Esbjerg. Det har været godt og stærkt, at vi har kunnet samles, drøfte synspunkter og tale med én stemme i processen. En af gevinsterne er, at vi nu har et godt og bredt tilbud, som vi alle kan se os i, uanset hvilken sygdom man er ramt af, siger Bent Peter Larsen.


Det er stærkt. Og vi håber, at indsatsen kan inspirere flere kommuner til at komme i gang. For de børn, som gennemgår sorg og svære livsforandringer, har brug for al den hjælp og støtte, vi kan give dem

Bettina Ragna Olesen, Projektleder i Kræftens Bekæmpelse


Kræftens Bekæmpelses afdeling, OmSorg, understøtter også indsatsen. Således har de læringskonsulenter og psykologer, som faciliterer sorggrupperne, været på et kursus arrangeret af OmSorg-sekretariatet.

- Vi har haft et godt samarbejde med Esbjerg Kommune, og vi er glade for, at kunne sætte vores faglighed og viden i spil og på den måde hjælpe med at få trivselsgrupperne godt fra land, fortæller Bettina Ragna Olesen, Projektleder i Kræftens Bekæmpelse, der mener, at Esbjerg med initiativet er kommet helt i front på området.

- Det er stærkt. Og vi håber, at indsatsen kan inspirere flere kommuner til at komme i gang. For de børn, som gennemgår sorg og svære livsforandringer, har brug for al den hjælp og støtte, vi kan give dem, siger Bettina Ragna Olesen.

Initiativet

26.000 skolebørn oplever hvert år, at en far eller en mor bliver indlagt med en livstruende sygdom, dvs. i gennemsnit 12-16 børn på hver skole.

Hvert år mister omkring 2.000 børn under 18 år en mor eller en far – det svarer til, at hver eneste dag mister 5 børn en forælder.

Der er i dag omkring 14.000 børn under 18 år, som har mistet en eller begge forældre.

12.000 skolebørn lever med tabet af en far eller en mor, dvs. i gennemsnit 6-7 børn på hver skole.

Målgruppen for de omtalte grupper er i de kommende forløb børn i 3. – 9. klasse. Der er max. 8 børn i hver gruppe. Et gruppeforløb består af 8 møder efter skoletid i 2 timer en gang om ugen.

Mødestedet er som udgangspunkt en skole i Esbjerg Kommune. Sammensætning af grupperne i forhold til alderstrin og emne afhænger af de tilmeldinger vi får.

Gruppeforløbet varetages af psykologer og læringskonsulenter fra Pædagogisk Enhed i Esbjerg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Speedway For abonnenter

Gense årets første speedwayløb med kvalifikation til EM og VM

Annonce