Annonce
Esbjerg

Hjælp til Boldesager: Trafiksikkerheden får millionindsprøjtning

Cykelsti cykel asfalt
Den kommunale pulje til trafiksikkerhed vokser, når der fra 2021 er 1,5 millioner kroner mere at fordele til vejbump, stisystemer og fodgængerfelter. Det kommer blandt andet de små skoletrafikanter i Boldesager og Fovrfeld til gode.
Annonce

Esbjerg Kommune: Der er med fredagens budgetforlig godt nyt til især de bløde trafikanter. Den kommunale pulje til trafiksikkerhed får med et indskud på 1,5 millioner kroner et løft, så der i 2021 er 6,9 millioner kroner at bruge af.

I løbet af den kommende uge vil Teknik & Byggeudvalget begynde at prioritere specifikke projekter. Ønskelisten er lang, og gennem flere år har man været nødt til at lade selv højt prioriterede projekter stå over, fordi pengene har manglet. Det er slut nu.

- Med et indskud på 1,5 millioner kroner kan vi prioritere alle de vigtigste projekter på én gang. Det er første gang, vi når i mål med vores ”to do liste” på trafiksikkerhedsområdet, og det bliver en kæmpe lettelse, siger formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V).

Annonce

Hjælp til Boldesager

Forhandlingsudvalget har præciseret, at man især ønsker at pengene bruges til at sikre skolevejene. Dermed står det allerede nu klart, at pengene blandt andet vil gavne de bløde trafikanter i området omkring Nørrebrogade og Strandby Kirkevej.


Den slags tid kan hurtigt komme til at tage et par år, men for en gang skyld er det lykkedes os at rykke hurtigt. Nu sker der rent faktisk noget

Søren Heide Lambertsen (V)


Det lykkedes dermed i et eller andet omfang at tilgodese den forældregruppe ved Boldesager Skole Cosmos, som i månedsvis har råbt på hjælp på grund af livsfarlige trafikforhold.

Der etableres et fodgængerfelt og et Torontoanlæg (trafiklys der konstant blinker gult, red.) foran skolens indgang. Derudover vil man kigge på en længere strækning langs Strandby Kirkevej.

- Det er glædeligt, at vi kan imødekommende forældres ønsker så hurtigt efter budgetforliget. Den slags tid kan hurtigt komme til at tage et par år, men for en gang skyld er det lykkedes os at rykke hurtigt. Nu sker der rent faktisk noget, siger Søren Heide Lambertsen.

Derudover vil man ændre rundkørslen ved Gl. Vardevej, Golfvej og Spangsbjerg Møllevej til et lyskryds efter 14 cyklist-ulykker indenfor kort tid, ligesom man på Ndr Fovrfeldvej ved Fourfeldtskolen vil etablere bump og skolepatruljeblink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Varde

Så er det nu: Syv dage til Rema åbner

Indland

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Annonce