Annonce
Debat

Hjælp til personer med senfølger af misbrug i barndommen

Læserbrev: Jeg er glad og stolt over, at vi i Kolding Kommune går forrest i indsatsen for personer med senfølger af seksuelle overgreb i barndommen. Vi bliver den første kommune i landet, som laver en handleplan på området. Handleplanen er lavet i et samarbejde mellem Kolding Kommune, Kolding Selvhjælp og Landsforeningen Spor.

Senfølger kan være smertefulde og give både fysiske, psykiske og sociale problemer i livet som voksen. For nogen fører de komplekse symptomer til et liv i kontakt med det offentlige system og ofte bliver det tidligere overgreb aldrig nævnt/opdaget. Det er her vi skal blive bedre til at give den rette hjælp.

Handleplanen har til formål at styrke indsatsen for at hjælpe personer, som har senfølger af seksuelle overgreb i barndommen.


Senfølger kan være smertefulde og give både fysiske, psykiske og sociale problemer i livet som voksen. For nogen fører de komplekse symptomer til et liv i kontakt med det offentlige system og ofte bliver det tidligere overgreb aldrig nævnt/opdaget.


Med handleplanen tager vi et skridt henimod at nedbryde tabuerne om emnet og mindske den skam, der er forbundet med at være udsat for seksuelle overgreb i barndommen.

Målet med denne handleplan er, at vi sikrer, at personer med senfølger, bliver mødt, set og forstået af medarbejderne.

Indsatsen skal styrkes for at give den rette hjælp i rette tid, så de menneskelige negative konsekvenser af de seksuelle overgreb reduceres mest muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Den nye skole i Skærbæk

Annonce