Annonce
Kolding

Hjælp til sommerferielæsningen: Bøger med rod i virkeligheden

Maibritt Jeppesen, bibliotekar. Privatfoto
Annonce

Hvad skal jeg læse i ferien? I en lille serie bringer avisen bog-anbefalinger fra bibliotekarer fra Koldingbibliotekerne. I dag er det Maibritt Jeppesen, bibliotekar:

- Hvis du som jeg har en svaghed for bøger, der har rod i virkeligheden, vil jeg anbefale to bøger.

- Den første er: Inden vi blev jeres af Lisa Wingate. Bogen er baseret på historien om Georgia Tann, der i 1940'erne kidnappede børn fra deres familie og bortadopterede dem. I bogen følger man Rill, der bor på en husbåd sammen med sine forældre og fire søskende. Under en svær fødsel må forældrene tage på hospitalet. Mens de er væk, bliver børnene bortført og skilt ad. Det er en rørende og ikke mindst skræmmende del af adoptionens historie.

- Den anden bog er: Hvis der skulle komme et menneske forbi, som er skrevet af Thomas Korsgaard. Det er en autofiktiv roman om drengen Tue, der vokser op i en socialt belastet familie. Det er historien om en familie, som efter moderens depression synker længere og længere ned i elendigheden. Det er også historien om forældre, der ikke ser og forstår deres børn. Yderst velskrevet roman, der viser både alvorlighed og det tragikomiske i situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce