Annonce
Kolding

Hjælp til sommerferielæsningen: Erotisk novellesamling

Sofie Fredborg, bibliotekar. Privatfoto

Hvad skal jeg læse i ferien? I en lille serie bringer avisen bog-anbefalinger fra bibliotekarer på Koldingbibliotekerne. I dag er det Sofie Fredborg, bibliotekar:

- Skøn erotisk novellesamling af Anaïs Nin: Venus deltaet.

- Lystfuld og legende det er Anaïs Nins erotiske noveller. Hun levede fra 1903 til 1977 og var forfatter. For at tjene lidt flere penge skrev hun erotiske noveller til en såkaldt ”samler”, der betalte hende en dollar pr. side. Novellerne blev udgivet efter hendes død. Mens hun levede, skrev Anaïs Nin også dagbog, så vi ved, hun har haft et meget erotisk liv, bl.a. havde hun et forhold til forfatteren Henry Miller og hans kone, som ifølge hende selv var et velfungerende trekantsforhold. Hvis man kan lide erotisk litteratur, vil jeg helt klart anbefale den, udover god erotik er her interessante personligheder og et dejligt sprog, og så gør det jo heller ikke noget, at der er kvinder i den, som ikke altid er underdanige.

- Bogen ligger også på eReolen. Her kan man også læse et uddrag fra hendes dagbog fra 1931-32, som hedder ”Henry og June”, netop fra den periode, hvor hun havde trekantsforholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce