Annonce
Kolding

Hjælp til sommerferielæsningen: Litteratur førstehjælp med Pablo Nerudas digte

Cecilie Hougaard Flinck, biblioteksformidler. Privatfoto

Hvad skal jeg læse i ferien? I en lille serie bringer avisen bog-anbefalinger fra bibliotekarer på Kolding Bibliotekerne. I dag er det Cecilie Hougaard Flinck, bibloteksformidler:

- I ferietiden skal jeg lige lære at komme i kontakt med mine sanser og min omverden igen, i stedet for bare at styrte hovedløst derudaf. Her yder Pablo Nerudas digte mig litterær førstehjælp: De er fulde af skønhed og kærlighed til alt det gode i verden. Som læser mærker jeg virkelig sandet, vandet og fornemmelsen af den elskedes solkyssede hud. Så husker jeg at trække vejret helt ned i maven.

- Ferien må også være et godt tidspunkt at fundere lidt over (arbejds)livet. Japanske Sayaka Muratas roman Døgnkioskmennesket handler om en kvinde, der elsker sit job i en døgnkiosk så meget, at lydene af dørklokker og kasseapparater er hendes indre vuggevise hver nat. Den lille roman er en skæv satire, der prikker til vores idé om et velfungerende liv. Denne sommer skal jeg også læse den unge stjerneforfatter Sally Rooneys nye roman Normale mennesker. Hvis den er ligeså herlig som hendes debutroman, er det virkelig god ferielæsning, fuld af drama, humor og skarpe dialoger. God sommerlæseferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce