Annonce
Kolding

Hjælp til sommerferielæsningen: Marianne Ibsen Hansen, det tætteste på en ny Halfdan Rasmussen

Bente Bruun, bibliotekar. Privatfoto

Hvad skal jeg læse i ferien? I en lille serie bringer avisen bog-anbefalinger fra bibliotekarer på Koldingbibliotekerne. I dag er det Bente Bruun, bibliotekar:

- Um chiligum okkenokkenikkenum …. Marianne Iben Hansen er det tætteste, vi kommer på en ny Halfdan Rasmussen. ”A, B, kom og C” er en bog med alfabetrim, mens ”Axel elsker biler” er en rap om bilmærker og anden Axel, der skiller sig ud, men efterhånden accepteres. Disse bøger er en del af ”Børnenes bedste bøger”, så de bliver læst i alle kommunale børnehaver.

- Men Marianne Iben Hansen har skrevet mange andre billedbøger. ”Kroppen – rim og mirakler” er en fagbog med både sjove rim og fakta om kroppen. De 6-9 årige vil elske at høre englerappen ”Av det gør nas”, som er rå og rørende actionkomedie og en sand fest at læse højt.

- Det samme er Lille frøken Pingelpot, som er min yndlings. Lille frøken Pingelpot er ikke som de andre, for i stedet for ”pip” kommer der sære lyde ud af næbbet ”okkenokkenikkenum della hyt pyt pingelpot ding dappe duh”. Og det er ikke spor rart at være anderledes, med mindre man har én at være anderledes sammen med. Marianne Iben Hansen tager fat på alvorlige emner og udsætter dem for mundballade, som kan få børn og voksne til at grine og til at tale sammen om svære følelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Vejen

Dramaer om den kirkelige genforening

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Vejen

Museet på Sønderskov synger

Annonce