Annonce
Kolding

Hjem Is har vendt stort milliontab til et overskud med hjælp fra vejret

Hjem Is har vendt underskud til overskud i 2018-regnskabet. Det var blandt andet den varme sommer sidste år, der lokkede kunderne ud til Hjem Is-bilerne. Arkivfoto: Preben Madsen/Ritzau Scanpix
Mens sommeren 2017 var våd og kold, så var sommeren 2018 rekordvarm og medvirkende til, at Hjem Is kom ud af 2018 med et overskud før skat på 7,7 millioner kroner. Året før var der et minus på 12,9 millioner kroner før skat.

Kolding: Sommertemperaturer fra starten af maj og fire måneder frem i 2018 betød, at kunderne i stor stil blev lokket ud på vejene, når de hørte den velkendte klokken fra Hjem Is-bilerne.

Det var en kærkommende støtte for Hjem Is, der året før tabte 12,9 millioner, blandt andet på grund af vejret i 2017.

- Først og fremmest er resultatet drevet af det rigtig gode vejr, vi havde i lange perioder af 2018, og så er vi i gang med en turn around af Hjem Is, der betyder, at vi er ved at gøre Hjem Is til en bedre forretning, og at vi forbedrer driften. Det er de to vigtigste årsager til resultatet, siger Christian Brink, der er administrerende direktør i Mejerigaarden, der driver Hjem Is og Premier Is.

Mejerigaarden, der hører hjemme i Thisted, kom ud af 2018 med et overskud på 4,9 millioner kroner før skat imod 0,1 millioner kroner året før. Resultatet i Hjem Is bidrager altså positivt til resultatet i koncernen, der i midten af 2017 købte Hjem Is.

Annonce

- Først og fremmest er resultatet drevet af det rigtig gode vejr, vi havde i lange perioder af 2018, og så er vi i gang med en turn around af Hjem Is, der betyder, at vi er ved at gøre Hjem Is til en bedre forretning.

Christian Brink, direktør i Mejerigaarden, der driver Hjem Is og Premier Is.

Relevant koncept

Hjem Is har i dag 110 biler på gaden, cirka 160 chauffører og knap 20 ansatte på hovedkontoret i Kolding, og hele forretningen er blevet kigget efter i sømmene i forbindelse med turn around-processen, men detaljerne holder direktøren for sig selv.

- Vi har vendt hver en sten. Jeg vil ikke gå i detaljer, men kan sige, at vi har kigget på alle forretningsprocesser i Hjem Is, og vi forsøger hele tiden at få en bedre og mere effektiv drift, siger Christian Brink.

Direktøren er meget fortrøstningsfuld i forhold fremtiden og modellen med at sælge ved kantstenen – også selv om vejret spiller en afgørende rolle, når man driver en is-forretning på hjul.

- Hjem Is passer godt til tidens tendenser med convenience og levering af varer hjemme ved kunderne. Så konceptet er meget relevant. Vi ser også en voldsom vækst i måltidskasser. Og Hjem Is er et koncept, der gør tingene let for kunden, siger Christian Brink.

Kort om Hjem Is

  • Hjem Is er i dag ejet af det lettiske firma Food Union Group, der i midten af 2017 købte Hjem Is af en række private investorer.
  • Hjem Is har tidligere været ejet af Nestlé.
  • Virksomheden beskæftiger knap 20 mand på hovedkontoret i Kolding og har derudover cirka 160 chauffører, der er fordelt på 10 depoter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce