Annonce
Esbjerg

Hjem-Is-mand udsat for brutalt overfald

VOLD: Torsdag ved 16.30-tiden blev føreren af en Hjem-Is-bil udsat for et groft overfald af op mod 10-20 unge nydanskere på Stengårdsvej i Esbjerg.

Tre unge mænd henvendte sig til Hjem-Is-manden, da han holdt ved busstoppestedet ud for Stengårdsvej 38.

- De ville åbenbart have noget is, siger vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Tommy Bech, til jv.dk.

Flere nydanskere kom til, pludselig var der 10-20, som forsøgte at bryde ind i isbilen.

De sparkede chaufføren i maven og slog ham, inden det lykkedes den chokerede 52-årige ismand at barrikadere sig i førerhuset og tilkalde politiet, mens de unge rev i bilens håndtag.

- Vi betragter det som et røveri, forklarer vagtchefen hos politiet, der meget gerne vil kontaktes af vidner til overfaldet.

Du kan ringe til Syd- og Sønderjyllands Politi på 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce