Annonce
Esbjerg

Hjem til jul: Otte lokale virksomheder går sammen om at fragte unge hjem til Ribe

Ole Kristensen, Lars Abrahamsen, Morten Bøje Jørgensen, Bjarne Christensen, Thomas Gerken og Peter Lauritzen repræsenterer nogle af de virksomheder,der sikkert og gratis sender de unge hjem til jul. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Virksomheder og forretninger i Ribe er gået sammen om at indsætte en bus fra København og Århus, så unge studerende helt gratis kan komme hjem til jul.
Annonce

Ribe: Filialchef i Sydbank RibeMorten Bøje Jørgensen, så tv-reklamen fra Spar Købmanden, hvor en kvindes unge knægt får hjælp til at komme hjem til jul.

Hvorfor skulle det ikke også kunne være sådan i Ribe, tænkte han, og derfor tog han fat i en række forretninger og virksomheder med ideen om, at de helt gratis skulle fragte de unge mennesker hjem til Ribe i julen fra København og Århus.

- På en time var det på plads, så havde syv andre virksomheder valgt at bakke op. Jeg har det ofte sådan, at når man får en god idé, så skal man handle på den med det samme, og det er da fantastisk, at de andre også var med på ideen. Det viser blot, at vi har en fælles holdning om at ville Ribe det bedste, siger Morten Bøje Jørgensen.

47 passagerer

Det er Sydbank Ribe, EDC Ribe, Kvickly Ribe, Bog & Idé, Lynddahl Plast, AB Catering, Porsborg Gastro Bar og Iversen Busser, der står bag initiativet, og busserne kører mod Ribe fredag den 20. december og ankommer til banegården klokken 18.

Der er plads til 47 passagerer i hver bus. Alle får en goodiebag, ligesom Ribe Handelsstandsforening sørger for, at der er drikkevarer til køreturen.

Pladsen i bussen skal bestilles online på enten https://tilmeld.sydbank.dk/fraaarhustilribe2019 eller https://tilmeld.sydbank.dk/frakbhtilribe2019.

Annonce

Hjertevarm idé

Blandt dem, der bakker op om ideen, er Bjarne Christensen fra Porsborgs Gastro Bar.

- Jeg har selv været udeboende, da jeg var yngre, og brugt min SU på turene hjem til Ribe, så det her er en rigtig hjertevarm idé. Det er på en måde vores job som forretningsdrivende i Ribe at sørge for, at de unge holder relationen til deres hjemby, siger han.

Butikschef i Kvickly Ribe, Peter Lauritzen, mener det ville være godt at få de unge til at huske, at der er noget, som hedder Ribe, og den tanke med initiativet har Morten Bøje Jørgensen også.

- Den ultimative succes vil være, at de unge tænker sig om en ekstra gang over, hvad hjembyen gør for dem. Måske kan det være, at de vil købe en bog i den lokale boghandel eller sågar tænke en ekstra gang over, om man skal komme hjem og bo i Ribe, når studietiden er overstået, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce