Annonce
Esbjerg

Hjem til jul: Otte lokale virksomheder går sammen om at fragte unge hjem til Ribe

Ole Kristensen, Lars Abrahamsen, Morten Bøje Jørgensen, Bjarne Christensen, Thomas Gerken og Peter Lauritzen repræsenterer nogle af de virksomheder,der sikkert og gratis sender de unge hjem til jul. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Virksomheder og forretninger i Ribe er gået sammen om at indsætte en bus fra København og Århus, så unge studerende helt gratis kan komme hjem til jul.

Ribe: Filialchef i Sydbank RibeMorten Bøje Jørgensen, så tv-reklamen fra Spar Købmanden, hvor en kvindes unge knægt får hjælp til at komme hjem til jul.

Hvorfor skulle det ikke også kunne være sådan i Ribe, tænkte han, og derfor tog han fat i en række forretninger og virksomheder med ideen om, at de helt gratis skulle fragte de unge mennesker hjem til Ribe i julen fra København og Århus.

- På en time var det på plads, så havde syv andre virksomheder valgt at bakke op. Jeg har det ofte sådan, at når man får en god idé, så skal man handle på den med det samme, og det er da fantastisk, at de andre også var med på ideen. Det viser blot, at vi har en fælles holdning om at ville Ribe det bedste, siger Morten Bøje Jørgensen.

Annonce

47 passagerer

Det er Sydbank Ribe, EDC Ribe, Kvickly Ribe, Bog & Idé, Lynddahl Plast, AB Catering, Porsborg Gastro Bar og Iversen Busser, der står bag initiativet, og busserne kører mod Ribe fredag den 20. december og ankommer til banegården klokken 18.

Der er plads til 47 passagerer i hver bus. Alle får en goodiebag, ligesom Ribe Handelsstandsforening sørger for, at der er drikkevarer til køreturen.

Pladsen i bussen skal bestilles online på enten https://tilmeld.sydbank.dk/fraaarhustilribe2019 eller https://tilmeld.sydbank.dk/frakbhtilribe2019.

Hjertevarm idé

Blandt dem, der bakker op om ideen, er Bjarne Christensen fra Porsborgs Gastro Bar.

- Jeg har selv været udeboende, da jeg var yngre, og brugt min SU på turene hjem til Ribe, så det her er en rigtig hjertevarm idé. Det er på en måde vores job som forretningsdrivende i Ribe at sørge for, at de unge holder relationen til deres hjemby, siger han.

Butikschef i Kvickly Ribe, Peter Lauritzen, mener det ville være godt at få de unge til at huske, at der er noget, som hedder Ribe, og den tanke med initiativet har Morten Bøje Jørgensen også.

- Den ultimative succes vil være, at de unge tænker sig om en ekstra gang over, hvad hjembyen gør for dem. Måske kan det være, at de vil købe en bog i den lokale boghandel eller sågar tænke en ekstra gang over, om man skal komme hjem og bo i Ribe, når studietiden er overstået, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud på skole i dagtimer

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce