Annonce
Varde

Hjemmebanefordelen skal udnyttes maksimalt i SIF Ansagers hjemmekamp mod Rækker Mølle

SIF Ansagers cheftræner for kvinderne, Jens Ole Matthiesen, vil bruge spillepause til at få samspillet på holdet gjort endnu bedre. Arkivfoto

Håndboldkvinderne fra SIF Ansager er presset i bunden af 2. division frem mod søndagens hjemmekamp imod Rækker Mølle Håndbold. Holdets cheftræner, Jens Ole Matthiesen, vil drage fordel af holdets stærke hjemmebane.

Ansager: - Rækker Mølle er favorit. Det er vigtigt, at vi står imod deres fysiske pres og kommer udover stepperne. Vi har været klart bedst på hjemmebane og det skal vi ud og vise, siger Jens Ole Matthiesen, cheftræner for SIF Ansager.

SIF Ansager ligger næstsidst i 2. division med 8 point - lige så mange som Team Esbjerg HK 2 og TPI-Odense, der indtager de omkringliggende placeringer. Der hviler derfor et stort pres på vestjyderne, når de søndag tager imod Rækker Mølle Håndbold i Skovlund/Ansagerhallen.

- Der er ingen hold, som er sikre på at undgå nedrykning, og med fem kampe tilbage, kan alt ske. Vi skal have minimum fire point mere for at være sikre, så en sejr på søndag ville være enormt vigtig, siger Jens Ole Matthiesen.

Annonce

Teambuilding på skemaet

Efter søndagens kamp går SIF Ansager og resten af 2. division ind i en lang pause på tre uger, og cheftræneren har allerede planlagt, hvad den skal bruges på.

- Vi skal ud og arbejde videre med at sammentømre holdet. Vores trup er fyldt med dygtige spillere, så nu er det min opgave at få det bedste ud af den i forårets resterende kampe, afslutter Jens Ole Matthiesen.

Kampen spilles søndag 3. februar klokken 12:30 i Skovlund/Ansagerhallen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce