Annonce
Kolding

Hjemmehjælpsfirma: Vi har fulgt alle procedurer i sag om død mand

Direktør Mirela Tanovic afviser, at hendes medarbejdere har sagt til politiet, at Kurt Klausens lejlighed i Midtgården var tom, da de afleverede nøglerne til boligen på politistationen dagen efter dødsfaldet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kære Plejes direktør afviser, at hendes medarbejdere har sagt til politiet, at afdød borgers lejlighed var tom, da de afleverede nøglerne til boligen. Det har en fjern kusine til den døde mand ellers fået oplyst.

Kolding: Direktør Mirela Tanovic fra plejefirmaet Kære Pleje afviser, at hendes medarbejdere har begået fejl i den tragiske sag om den 65-årige Kurt Klausen, som blev fundet død i sin lejlighed den 7. oktober, men først 10 dage senere afhentet og kørt til krematoriet. Kære Pleje er et af de tre private plejefirmaer, som leverer hjemmehjælp til borgere i Kolding efter kontrakt med kommunen.

- Kære Pleje følger altid de procedurer, som skal følges. Det er også sket i denne sag, siger hun.

Hun afviser, at hendes medarbejdere har sagt til politiet, at Kurt Klausens lejlighed i Midtgården var tom, da de afleverede nøglerne til boligen på politistationen dagen efter dødsfaldet. Det har politiet ellers oplyst ifølge en fjern kusine.

- Det kan de to personer, der afleverede nøglerne, ikke genkende, og det er jeg heller ikke bekendt med. Hvis der står sådan i politiets rapport, er det forkert, siger Mirela Tanovic.

I har ikke skrevet ind i Kolding Kommunes dokumentationssystem, hvad I aftalte med politiet i forbindelse med dødsfaldet, og hvad der derefter skulle ske. Hvorfor ikke det?

- Fordi det altid er sådan, at når politiet overtager en sag, så har vi ikke mere med den at gøre. Jeg ved, at vi forsøgte at ringe til den veninde, som stod opført som kontaktperson i borgerens papirer mindst 10 gange den 7. oktober, men hun svarede ikke. Hun har måske fået et nyt telefonnummer, som ikke er blevet ændret hos os. Derefter tog politiet over, og efter aftale med politiet blev nøglerne afleveret hos dem, siger Mirela Tanovic.

Direkte adspurgt bekræfter Mirela Tanovic, at hun er bekendt med politiets oplysninger om, at "pårørende er underrettet omkring dødsfaldet", men hun ønsker ikke at uddybe nærmere.

Annonce
Det altid er sådan, at når politiet overtager en sag, så har vi ikke mere med den at gøre.

Mirela Tanovic, direktør, Kære Pleje

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce