Annonce
Kolding

Hjemmehjælpsfirma: Vi har fulgt alle procedurer i sag om død mand

Direktør Mirela Tanovic afviser, at hendes medarbejdere har sagt til politiet, at Kurt Klausens lejlighed i Midtgården var tom, da de afleverede nøglerne til boligen på politistationen dagen efter dødsfaldet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kære Plejes direktør afviser, at hendes medarbejdere har sagt til politiet, at afdød borgers lejlighed var tom, da de afleverede nøglerne til boligen. Det har en fjern kusine til den døde mand ellers fået oplyst.

Kolding: Direktør Mirela Tanovic fra plejefirmaet Kære Pleje afviser, at hendes medarbejdere har begået fejl i den tragiske sag om den 65-årige Kurt Klausen, som blev fundet død i sin lejlighed den 7. oktober, men først 10 dage senere afhentet og kørt til krematoriet. Kære Pleje er et af de tre private plejefirmaer, som leverer hjemmehjælp til borgere i Kolding efter kontrakt med kommunen.

- Kære Pleje følger altid de procedurer, som skal følges. Det er også sket i denne sag, siger hun.

Hun afviser, at hendes medarbejdere har sagt til politiet, at Kurt Klausens lejlighed i Midtgården var tom, da de afleverede nøglerne til boligen på politistationen dagen efter dødsfaldet. Det har politiet ellers oplyst ifølge en fjern kusine.

- Det kan de to personer, der afleverede nøglerne, ikke genkende, og det er jeg heller ikke bekendt med. Hvis der står sådan i politiets rapport, er det forkert, siger Mirela Tanovic.

I har ikke skrevet ind i Kolding Kommunes dokumentationssystem, hvad I aftalte med politiet i forbindelse med dødsfaldet, og hvad der derefter skulle ske. Hvorfor ikke det?

- Fordi det altid er sådan, at når politiet overtager en sag, så har vi ikke mere med den at gøre. Jeg ved, at vi forsøgte at ringe til den veninde, som stod opført som kontaktperson i borgerens papirer mindst 10 gange den 7. oktober, men hun svarede ikke. Hun har måske fået et nyt telefonnummer, som ikke er blevet ændret hos os. Derefter tog politiet over, og efter aftale med politiet blev nøglerne afleveret hos dem, siger Mirela Tanovic.

Direkte adspurgt bekræfter Mirela Tanovic, at hun er bekendt med politiets oplysninger om, at "pårørende er underrettet omkring dødsfaldet", men hun ønsker ikke at uddybe nærmere.

Annonce
Det altid er sådan, at når politiet overtager en sag, så har vi ikke mere med den at gøre.

Mirela Tanovic, direktør, Kære Pleje

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce