Annonce
Haderslev

Hjemmerøvere skyndte sig måske ud af landet

Hjemmerøverne havde så travlt med at lægge afstand til det seneste gerningssted i et af Varbergparkens rækkehuse, at de skyndte sig at smide udbyttet fra sig.Arkivfoto: Jacob Schultz

De østeuropæiske tricktyve havde så travlt med at komme væk i tirsdags, at de smed deres bytte fra sig, kort efter de havde kørt deres seneste offer ned på Varbergvej.

HADERSLEV: Der er stadig ikke nogen spor efter gerningsmændene til hjemmerøveriet på Varbergvej og tricktyverierne i Gram og Askov tirsdag eftermiddag. De tre røvere kan være kørt ud af landet umiddelbart efter. Noget tyder da også på, at de havde vældig travlt med at komme væk, efter at have kørt deres offer ned. Værdiboksen, som de fik med sig fra Varbergvej blev smidt ud af bilen igen kort efter - uåbnet.

- Den er smidt under flugten. Den blev indleveret af nogle lokale drenge. Vi åbnede den, fortæller politikommissær Kristian Harbo Sørensen.

De få smykker og lidt kontanter, som var lagt i boksen, var der stadig.

Turen kan være gået direkte mod grænsen.

- Vi har mange efterforskningsskridt i gang. Vi kikker selvfølgelig også på hjælp fra tysk politi. Det er klart, vi forespørger også internationalt.

Annonce

Vi har haft flere af de episoder, men vi savner et signalement. Det er lykkedes dem ikke at blive set i et køretøj. Vi har meget få af den salgs sager på et år, så det ville være meget mærkeligt, hvis det ikke var de samme gerningsmænd.

Vicepolitiinspektør Preben West, leder af Områdestation Syd

Sagen kort

De fire episoder med tricktyve i Syd- og Sønderjylland tirsdag foregik hos naboer til fire plejecentre.Ifølge Google tager det 29 minutter at køre fra Plejecenter Birkely, Maltvej 58 (omkranset af Baslund) i Askov til Plejecenter Højmarken på Højmarken 51 i Gram, og det tager 35 minutter at køre derfra til Ældrecentret Grønnegården på Langrode 1 i Aabenraa, og 28 minutter at køre videre til Plejecentret Kildebakken, Varbergvej 13 i Haderslev.

Gerningstidspunkterne er cirkatider:

Baslund i Askov klokken 14.15.

Højmarken i Gram klokken 15.

Langrode i Aabenraa klokken 15.25.

Varbergvej i Haderslev klokken 16.30.

Vidner søges

Der er kommet enkelte henvendelse på politiets efterlysninger af den grålige eller blålige flugtbil, som muligvis er en Ford Fiesta.

- Men vi vil stadig gerne høre, hvis folk har set eller hørt noget.

Der er stadig ikke nogen oplysninger om, hvor bilen er indregistreret. Men vidner beskriver de to kvinder, som henvendte sig på de tre gerningssteder, som østeuropæiske. De talte gebrokkent engelsk, da de forsøgte at udgive sig for at være læger og hjemmeplejere.

Det var en mand, som kørte flugtbilen, der ramte den 74-årige mandlige beboer på Varbergvej.

Flere gerningssteder?

Der kan være flere episoder, som han kobles sammen med de tre forhold tirsdag. Områdestationsleder i Sønderborg vicepolitiinspektør Preben Westh vil ikke udelukke at et lignende tilfælde på Langrode i Aabenraa omkring klokken 15.25 samme dag kan være relateret. Her ringede en udenlandsk kvinde på hos en ældre kvinde og udgav sig for at være ansat ved kommunen. Det troede beboeren ikke på og lukkede hurtigt døren igen.

- Vi har haft flere af de episoder, men vi savner et signalement. Det er lykkedes dem ikke at blive set i et køretøj. Vi har meget få af den salgs sager på et år, så det ville være meget mærkeligt, hvis det ikke var de samme gerningsmænd, siger vicepolitiinspektør Preben West, leder af Områdestation Syd, der dækker kommunerne, Aabenraa, Sønderborg og Tønder.

Det kan derfor være de samme tre gerningsmænd, som er kørt direkte fra Gram til Aabenraa og så til Haderslev.

Hele ruten

Det første forsøg på tricktyveri skete på Baslund i Askov omkring klokken 14.15.

Omkring klokken 15 forsøgte de sig igen på Højmarken i Gram.

Cirka klokken 15.25 ringede den udenlandske kvinde på i Aabenraa på Langrode.

Det udviklede sig til hjemmerøveri på Varbergvej i Haderslev ved 16.30-tiden.

Der er plejecentre på alle fire gader. Gerningsmændene kan havde søgt efter plejecentre på for eksempel google, og være gået målrettet efter naboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce