Annonce
Varde

Hjemmesyet udstyrsstykke byder dansere velkommen til DM

Anni Thomsen fra El-gården Varde med hendes mors hjemmesyede folkedanserdragt. Dragten er nu udstillet i forretningen som en velkomst til deltagerne i DM i Folkedans i Varde. PR Foto

Varde: Elgården Varde vil gerne være med til at byde folkedanserne velkommen til landsstævne og danmarksmesterskab i Varde.

I den anledning har administrerende direktør Anni Thomsen været i gemmerne, hvor hun har fundet hendes mors folkedanserdragt, som blev syet tilbage i 1980'erne.

Et udstyrsstykke, som nu kan ses i butikken.

- Min mor elskede at danse og meldte sig til folkedans, da hun i en tidlig alder blev enke. Der var ellers nok at se til, da hun stod alene med fem børn og arbejdede på Helle plejehjem. Min mor danser dog ikke ret meget mere, da benene ikke er så stabile, som de har været, fortæller Anni Thomsen i en pressemeddelelse.

- Min mor har syet hele dragten fra inderste skørt til broderierne på huen i hånden, for ellers var det ikke en rigtig ægte dragt.

- Desværre kan hun ikke huske, hvilken egn den kommer fra, så måske vi i næste uge er heldige, at der kommer en forbi, der kan kende dragten, siger Anni Thomsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce