Annonce
Sønderborg

Hjemmeværnet er sat ind på genbrugspladserne

Det er den vej ind her. Hjemmeværnet dirigerer trafikken ved Glansager. Foto: Kim Holm
Hjemmeværnet dirigerer nu igen trafikken til og fra genbrugspladserne. Onsdag gik det stille og roligt på pladsen ved Glansager.

Sønderborg: I Sønderborg Kommune har man nu sat hjemmeværnet og politihjemmeværnet ind til at regulere trafikken ved genbrugspladserne. Der er også sat færdselstavler op, som trafikanterne skal følge. For eksempel at vende om, når man er langt tilbage i bilkøen, hvor folk holder med trailere i flere hundred meter lange køer. Ellers risikerer man en bøde.

De lange køer har været det gængse billede siden genbrugspladserne blev genåbnet for godt en uges tid siden. De første dage dirigerede hjemmeværnet også trafikken, derefter blev det droppet. Men nu er skønnet, at behovet er der igen for at have hjemmeværnet til at styre trafikken til og fra genbrugspladserne.

Onsdag formiddag var der lang kø til genbrugspladsen Glansager, men den nåede dog ikke at blokere rundkørslen, som tidligere på ugen og i weekenden.

- Jeg arbejder til daglig på kasernen i Oksbøl, hvor jeg er konstabel ved artilleriet. Efter fem uger hjemme, er det lidt kedeligt. Jeg kan ikke rigtig arbejde hjemmefra, så er det fint, jeg kan komme herud og hjælpe til, siger Anders Damsø Johansen fra hjemmeværnskompagniet Sønderborg.

Hans kollega er Sebastian Gustavson, og de to dirigerer trafikken fra Glansager og ud på vejene.

- Det kører gnidningsfrit. Der er ikke noget der. Folk er gode til at tage hensyn til hinanden, siger Sebastian Gustavson.

Genbrugspladserne åbnede 31. marts efter at have været lukket i to uger for at nedbringe risikoen for smitte med coronavirus.

Hjemmeværnet sørger for, at rundkørslen ikke bliver spærret af folk på vej til genbrugspladsen med haveaffald, så den øvrige trafik kan flyde. Foto: Kim Holm
Fint vejr, så får folk ryddet op og kommer i haven. Foto: Kim Holm
Det kører stille og roligt. Foto: Kim Holm
Hjemmeværnet dirigerer ved Glansager. Foto: Kim Holm
Der skal også lidt brød og kaffe til. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce