Annonce
Sydjylland

Hjemmeværnet er tilkaldt: Kilometervis af kø til færge under festival

Der har været store trafikale problemer på Esbjerg-siden af Fanøoverfarten i dag. Arkivfoto: Chresten Berg

OPDATERET: Lidt før klokken 22 fredag aften melder vagtchefen på Twitter, at trafikken er ved at nå et normalt leje, men at der dog fortsat er mindre kø ved færgen. Der er skiftedag i sommerhusene på øen, og festivalen Fanø Vesterland er begyndt i dag. Det giver travlhed på Esbjerg-siden af overfarten mellem Esbjerg og Fanø.

- Vi har frygtelige trafikale problemer ved Fanøfærgen. Det er svært, for det er jo færgens kapacitet, der afgør, hvor mange, der kan komme over. Men nu har vi kaldt hjemmeværnet ind, som vil forsøge at regulere trafikken lidt, fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Nikolaj Hølmkjær.

Han fortæller, at der har været kø det meste af eftermiddagen og aftenen - op til to kilometer kø på Adgangsvejen det meste af tiden.

- Hvis ikke man skal til Fanø, så skal man i hvert fald holde sig fra havneområdet. Vi har haft folk, der hænger fast i køen, selvom de egentlig ikke skal til Fanø. Så det er bedst at holde sig væk, lyder opfordringen fra vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce