Annonce
Varde

Hjemsendte værnepligtige kan trods corona fortsætte i reaktionsstyrken

Selvom de værnepligtige ikke har gennemført deres rekruttid på grund af coronavirus, så har de mulighed for at fortætte på Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce

Oksbøl: Som på resten af landets kaserner, så blev Oksbøl Kaserne også rømmet for mand og mus den 11. marts på grund af coronavirus. Blandt andet sendte Danske Artilleriregiment et hold med 169 værnepligtige mænd og kvinder med værneret hjem.

Da havde de gennemført seks uger af fire måneders uddannelse. Noget af en streg i regningen, da de værnepligtige er fødekæde til Danske Artilleriregiment, som lige nu har cirka 100 ubesatte stillinger.

Oberst og regimentchef Torben Dixen Møller fra Danske Artilleriregiment oplyser, at holdet med de værnepligtige fra den 18. til den 29. maj vil komme tilbage en enkelt dag på kasernen.

- Vi tager en deling ad gang. Vi afvæbner dem, og så bliver de hjemsendt, siger Torben Dixen Møller.

En deling er på cirka 20 mand.

Annonce

Kan fortsætte

Torben Dixen Møller har sine bekymringer, men glæder sig over beslutningen i Hæren.

- Der er åbnet op for, at de kan begynde på Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse. Den mulighed vil vi orientere dem om, siger Torben Dixen Møller.

Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse er på otte måneder, hvorefter det er muligt at tegne en fast kontrakt med Hæren som konstabel. Der vil naturligvis blive lavet et særligt uddannelsesforløb for de værnepligtige, der vælger at fortsætte på Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce