Annonce
Kultur

Under protest: Hjemstavnsforening tvangsflyttes imod sin vilje

Hver mandag og onsdag mødes de frivillige på Skodborg Hjemstavnsarkiv og arkiverer og arrangerer de gamle dokumenter - og holder kaffepause - og det vil de gerne blive ved med i de nuværende lokaler. Med front til ved kaffebordet er det Jørgen Schmidt Lund, der netop er hædret for sine 54 år som frivillige, Ellen Jensen og arkivleder Kirsten Fynbo. Arkivfoto: Søren Gylling
Økonomiudvalget vil flytte lokalarkivet i Skodborg fra det gamle rådhus, som skal sælges, til ledige lokaler på byens skole.

SKODBORG: Det kommer som et trist chok for bestyrelsen og frivillige i Skodborg Hjemstavnsforening, at Vejen Kommune agter at tvangsflytte lokalarkivet til ledige lokaler på skolen.

Det handler om besparelser på det kommunale budget. Politikerne vil spare den årlige drift af det gamle kommunekontor, som i årevis har fungeret som lokalarkiv. Kommunen forventer desuden at tjene en halv million kroner på at sælge ejendommen.

Arkivbestyrelsen har holdt møde med udvalgte politikere i et forsøg på at blive på adressen, men foreløbigt er det ikke lykkedes at pille spareforslaget ud af næste års budget, som økonomiudvalget har vedtaget, og som nu skal førstebehandles i byrådet ved mødet tirsdag.

Annonce

- Vi bor meget godt her og vil meget gerne blive, fortæller Hjemstavnsforeningens formand Kirsten Fynbo.

- Der er jo altid fordele og ulemper i sådan et forslag - og vi synes, der er flest ulemper. Kommunen mener, vi skal flytte til lokaler på skolen i den del, som de kalder Kejserfløjen, og som er bygget tilbage i tyskertiden.

- Der er plads nok til arkivet, men problemet er, at man skal op af fem, seks trin ad en smal trappe, og det er ikke specielt velegnet til ældre mennesker. Måske kan man åbne en anden indgang, og det må vi så se på.

Synd for Skodborg

- Vi synes også, det vil være synd for byen, hvis vores nuværende lokaler ikke kan sælges og kommer til at stå og måske forfalde midt i byen. Vi har lidt svært ved at tro, at nogen vil købe sådan et gammelt hus og ofre de penge, som er nødvendigt, siger Kirsten Fynbo.

Udvalgsformand Jørgen Thøgersen er klar over, at arkivledelsen er kede af spareforslaget, men han ønsker ikke at kommentere sagen endnu.

- Nu sender vi forslaget i offentlig høring, og så må vi se, hvad der kommer af forslag. Det kan jo være, Hjemstavnsforeningen kommer med et eller andet, som vi ikke har tænkt på.

- Vi er helt med på, at besparelserne vil være trælse for nogle borgere, men jeg vil ikke kortslutte noget ved allerede nu at kommentere sagen, siger Jørgen Thøgersen.

Bag budgetforslaget fra økonomiudvalget står Venstre, Socialdemokratiet og De Konservative, og Jørgen Thøgersen medgiver, at der hører til sjældenhederne, at der rokkes ved prioriteringerne mellem førstebehandlingen og den endelige vedtagelse.

Hver mandag og onsdag mødes de frivillige på Skodborg Hjemstavnsarkiv og arkiverer og arrangerer de gamle dokumenter - og holder kaffepause - og det vil de gerne blive ved med i de nuværende lokaler. Med front til ved kaffebordet er det netop afdøde Jørgen Schmidt Lund, der for få dage siden blev hædret for sine 54 år som frivillige, Ellen Jensen og arkivleder Kirsten Fynbo. Arkivfoto: Søren Gylling


Annonce
Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Mystisk parti bag rabalderdemonstration for Marco: - Lad dem tisse i de potter, hvis det kan hjælpe

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid – og dem, jeg savner

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Han var strandet i Cameroun: Forsvarsprofil misser endnu en SønderjyskE-kamp

Sønderjylland

Drama i den nedlagte discountbutik: Sønderjylland skal ikke være et sted, man bare vil væk fra

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Kræft satte Bennos drøm på standby: Nu har han åbnet sin ølbutik

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Danmark

Peter Kofod: Parat til at blive DF-næstformand

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Annonce