Annonce
Vejen

Hjemstavnsgården byder på markedsdage

Ægteparret fra Gilleleje var veloplagte lige fra åbningstid klokken 10, og umiddelbart lod deres bod til at være blandt de mest populære at besøge. Foto: Anders Davidsen
En oprindelig aflysning kunne ikke stoppe, at der i denne weekend sker en masse kreativt håndværk med salgsboder på hjemstavsgården i Sønder Hygum.
Annonce

Sønder Hygum: På en højsommerlørdag, hvor mange danskere nok mest søgte mod kysternes vand og blæst, bød Hygum Hjemstavnsgård gæster velkommen til et arrangement i hovedsagligt pilefletteriets tegn.

De seneste to år har den gamle museumsgård lagt arealer til en pilefletfestival, som også skulle have været afholdt i år, men på grund af landets coronatilstand aflyste arrangørerne fra den landsdækkende "Pileforening".

I stedet valgte lokale kræfter omkring hjemstavnsgården at stable et arrangement på benene i eget navn, som altså foregår denne weekend både lørdag og søndag.

Hjemstavnsgårdens formand Svend Dixen var til at få øje på i sit elegante tøjsæt - og med bowlerhat som prikken over i'et. Han så frem til, at der forhåbentlig dukkede endnu flere op i løbet af dagen. Foto: Anders Davidsen

- Det er en form for nødløsning, og vi måtte være kreative ud fra et lidt andet koncept. Hovedvægten er stadig på pil, men derudover har vi også stande med andre håndværk, siger hjemstavnsgårdens formand Svend Dixen og tilføjer:

- Vi havde godt 600 gæster sidste år til festivalen over to dage, og der vil vi også gerne op igen.


Vi havde godt 600 gæster sidste år til festivalen over to dage, og der vil vi også gerne op igen.

Svend Dixen, hjemstavnsgårdens formand


For at vise weekendens varierede udvalg, pegede han blandt andet over på en bod med tøjsalg, og andre steder på pladsen kunne man eksempelvis købe sig en bøtte honning eller noget uld.

Annonce

Pilesælgere fra Nordsjælland

Pil var dog klart mest dominerende, og centralt på pladsen havde ægteparret Stig Christensen og Mariette Tiedemann taget opstilling. Det lidt særlige ved dem var, at de havde taget hele vejen fra Gilleleje i Nordsjælland til Sønder Hygum.

Arbejdsfordelingen imellem dem er den, at han tager sig af håndværket, mens hun styrer det forretningsmæssige.

- Da jeg på et tidspunkt var sygemeldt, begyndte jeg at flette pil og havde det sjovt med det som hobby i stedet for at glo ud i luften. Nu sælger jeg ofte pileprodukterne på torvet i Gilleleje eller tager på markeder som her, siger Stig Christensen.

Det var muligt at købe sig noget pileflet af nærmest enhver art og i mange forskellige prislag. Her er det fuglefoderhuse lavet af Stig Christensen. Foto: Anders Davidsen

Hans kone havde først på dagen travlt med at lave prisskilte, og sammen har de i nogle dage i forbindelse med markedet valgt at bo i Ribe.

- Vi trængte til at se Ribe, og det er også bare hyggeligt at mødes med andre her, som ligeledes arbejder med pil, siger Mariette Tiedemann.

Selvom der var lagt op til en meget væskekrævende dag i solen, skulle de også være at finde på hjemstavsgården til endnu en markedsdag søndag.

Det er ikke kun salg, der er på tapetet i Sønder Hygum denne weekend, for der var således også mulighed for at se værksteder i sving med håndværk. Her er det Marie Jochimsen fra Fredericia, som var i færd med at flette en kartoffelkurv til sin moster. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce