Annonce
forside

Hjemsted Oldtidspark: Forkert brug af borgernes penge

Læserbrev: Så har Skærbæk-mafiaen igen slået til. Der skal her ikke drages sammenligninger med den russiske eller italienske mafia, men den midtjyske trafikmafia med Kaj Ikast i spidsen. Ved de nylige budgetforhandlinger i Tønder Kommune blev der bevilget et årligt tilskud på 2,6 millioner kroner til Hjemsted Oldtidspark. Det er et hidtil uhørt tilskud, som en kommune giver til et såkaldt fyrtårn. Ikke en gang Tønder Festival fik så meget i tilskud i deres vanskelige år. Tilskuddet svarer til fem årsværk af de rigtig gode - og det er kun til at få driften til at køre.

Efter budgetforhandlingerne i 2017 var der enighed om at få undersøgt, om der fandtes en privat investor, som ville købe parken og investere i den. Det trak bare ud med at få disse undersøgelser iværksat, og inden der i det hele taget var taget de store tiltag i den retning, så havde Skærbæk-mafiaen ved budgetforhandlingerne her i 2018 fået trumfet igennem, at Hjemsted Oldtidspark ikke skulle sælges. Man ville hellere tage 2,6 millioner kroner af skatteborgernes penge og dermed give mindst 150 kroner i lommen på hver besøgende i parken - hvert år.

Om det så gælder skole, cykelstier eller nu Hjemsted Oldtidspark, så har grådigheden for længst taget over i forhold til andre områder af kommunen. Borgmesteren skylder stadig at vise, at han er borgmester for hele kommunen.

Selv om borgmesteren har lukket debatten om skolelukninger i tre år, så kæmper folkeskolerne i kommunen stadig med de samme problemer, som inden debatten blev lukket.

Jeg mener, at pengene var bedre givet ud på for eksempel skoler end på et underskudsgivende fyrtårn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce