Annonce
Tønder

Privat investor vil blokere kommunens 'foræring' af oldtidspark: - Salget var aftalt på forhånd

En ny investor har meldt sig på banen og vil gerne købe de 12,5 hektar jord, der hidtil har huset Hjemsted Oldtidspark. Investoren, Eilif Hansen, er klar til at fordoble buddet på parken. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Tidligere Venstreformand i Agerskov Eilif Hansen har budt på de 12,5 hektar, der rummer Hjemsted - Danernes Verden. Den af kommunen accepterede pris på en million kroner kalder han for "en foræring". Nu dobler han op.

SKÆRBÆK: Tidligere Venstreformand i Agerskov Eilif Hansen har sendt et nyt bud på arealet, der huser Hjemsted - Danernes Verden. Buddet er sendt til hele kommunalbestyrelsen inklusiv borgmester Henrik Frandsen (V) samt Tønder Kommune.

Buddet fra Marsk Camp A/S på én million kroner, som er accepteret af Tønder Kommune, er helt hen i hegnet, mener Eilif Hansen.

- Det er en foræring - og så er det oven i købet inklusiv en lokalplan for et bynært område, konstaterer Eilif Hansen, der har fordoblet prisen på området med et bud på to millioner kroner.

- Jeg skal bare sælge 10 byggegrunde fra området, så har jeg tre millioner kroner, og investeringen er hjemme, siger han.

Ifølge den 57-årige investor er han i stand til at smide pengene kontant på bordet i hvilket som helst sekund, det skulle være.

Annonce

Alle - også Venstrefolk - ved, at salget var aftalt på forhånd. Det har været et spil for galleriet fra dag ét.

Eilif Hansen, investor, som byder på Hjemsted Oldtidsparks areal

Bro er ikke tunnel

At buddet kommer netop nu, begrunder han med den seneste tids skriverier i JydskeVestkysten. Desuden mener han, at Marsk Camp ikke lever op til den oprindelige målsætning om, at området skal indeholde "oplevelsesaktiviteter", som det fremgik af udbudsmaterialet og en indrykket avisannonce:

"Fremover skal stedet anvendes til et andet oplevelsesbaseret formål drevet som en privat virksomhed."

- Hvis kommunen for eksempel laver et udbud om en ny bro. Så vil dem, der kun bygger tunneller, da ikke byde ind. Det er lige præcis det, der er foregået i sagen om oldtidsparken, siger han.

Eilif Hansen er klar til at leve op til kravet om oplevelsesaktiviteter ud over en fiskesø, hytter og boliger. Han er også klar til at udleje jernalderbygningerne til Foreningen HOF, der kæmper for at bevare miljøet på stedet.

- Det er jeg indstillet på, siger han.

Fiskesø og HOF

Eilif Hansen fortæller, at han undrer sig over, at Tønder Kommune kan acceptere et bud, der ligger så langt fra det tænkte.

- Alle - også Venstrefolk - ved, at salget var aftalt på forhånd. Det har været et spil for galleriet fra dag ét.

- Det er en mærkelig måde, det kører på. Det er forfærdeligt, at man kan lave sådan noget i Tønder Kommune, siger han og insinuerer, at der er et uheldigt personsammenfald i Skærbækcentret og Marsk Camp:

- Det springer i øjnene. Det er de samme folk, der går igen.

Borgmester Henrik Frandsen (V) bekræfter, at have modtaget et nyt købstilbud.

- Alle har ret til at henvende sig til kommunen, men i den konkrete sag er det sådan, at salget er besluttet og godkendt, og at vi netop nu er ved at udarbejde lokalplanen for området, siger Henrik Frandsen.

På torsdagens møde i økonomiudvalget blev det på foranledning af Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Slesvigsk Parti besluttet, at tydeliggøre i sagen, at aktiviteterne i området skal være oplevelsesbaserede, oplyser borgmesteren.

Eilif Hansen er rystet over den måde, salget af det 12,5 hektar bynære område er foregået på. Nu byder han selv på området. Arkivifoto: Martin Franciere
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce