Annonce
Tønder

Hjemsted-protester lander på politikernes bord

Danmarks Naturfredningsforening har gjort indsigelse mod lokalplanen og campingprojektet på Hjemsted Banke. Foreningen frygter blandt andet, at både kulturhistoriske værdier og naturværdier vil lide overlast, hvis der åbnes for en campingplads med 275 enheder i området. Arkivfoto: Lars Krucov Detlef
Der er indkommet 756 underskrifter mod salget af oldtidsparken samt 46 indsigelser, bemærkninger og kommentarer til lokalplanen, der åbner for en campingplads og udsigtstårn på Hjemsted Banke. Blandt kritikerne er også en politiker, der er medlem af teknik- og miljøudvalget.

TØNDER/SKÆRBÆK: 756 protestunderskrifter og 46 indsigeler.

Der bliver rigeligt at læse og se til, når medlemmer af teknik- og miljøudvalget i Tønder formentlig på tirsdag skal behandle indsigelser, bemærkninger og kommentarer til den lokalplan, der skal åbne for at etablere en autocamperplads og et udsigtstårn på Hjemsted Banke.

Campingprojektet inklusive hytter til overnatning skal erstatte oldtidsparken Hjemsted - Danernes Verden, som blev besluttet lukket i foråret og siden solgt til investorgruppen Marsk Camping A/S.

De 756 protestunderskrifter retter sig ikke direkte mod camping-projektet, men derimod mod lukningen af oldtidsparken. Blandt de 46 indsigelser er 15 helt enslydende og de er indsendt af de nærmeste naboer til det planlagte projekt.

Jeg tager hatten af for, at der er nogle, der vil lave noget. Men indtil videre står projektet på et for spinkelt grundlag.

Harald Christensen, socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen samt teknik- og miljøudvalget, Tønder

Langvejs fra

Den massive reaktion på planerne kommer ikke bag på formanden for teknik- og miljøudvalget, Bo Jessen (V).

- Jeg har endnu ikke læst alle indsigelser og bemærkninger, så det kan jeg ikke kommentere på. Sagen har fyldt meget i den trykte presse og de sociale medier, så det var klart, at der ville komme reaktioner, siger Bo Jessen.

I forhold til de 756 protestindskrifter peger han på, at flere af disse er leveret af folk, der bor langt væk.

- Det skal man lige have in mente, og hvor stort indtryk disse underskrifter gør, må vise sig, siger Bo Jessen.

Han har en forventning om, at en del indsigelser ikke forholder sig til indholdet af lokalplanforslaget, men derimod forholder sig kritisk til salget af parken.

- Men den del af sagen er afgjort, understreger formanden.

Han hæfter sig blandt andet ved, at der ikke fra officiel side - myndigheder og ministerier - er gjort indsigelser mod blandt andet det planlagte 25 meter høje udsigtstårn, som er nævnt i lokalplanforslaget.

Annonce

Kritisk medlem

Blandt dem, der er fremkommet med indsigelser og bemærkninger, er også det socialdemokratiske medlem af kommunalbestyrelsen, Harald Christensen, Tønder. Han har plads i teknik- og miljøudvalget, og får dermed sin egen indsigelse på bordet på tirsdag.

- Det er mere nogle bemærkninger end en indsigelse, og faktisk en opfølgning på forhold, jeg tidligere har nævnt, siger Harald Christensen.

Han peger blandt andet på det åbne spørgsmål, hvorvidt investorernes projekt harmonerer med frednings- og miljømæssige forhold. Der er også udfordringer hvad angår støjgener og trafikale forhold, som de nærmeste naboer peger på.

- Jeg tager hatten af for, at der er nogle, der vil lave noget. Men indtil videre står projektet på et for spinkelt grundlag. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan stemme for, siger Harald Christensen.

Hvorvidt han er inhabil i sagsbehandlingen, når han nu selv har fremsendt en indsigelse, har han ikke taget stilling til.

- Hvis ikke jeg bliver bedt om at gå, bliver jeg siddende, siger han.

Annonce
Tønder For abonnenter

Politisk halløj om badehotel for åbent tæppe i byrådssalen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Haderslev For abonnenter

De kommer på hospice for at få lindring og dø: For hver tredje sker der noget overraskende

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sønderborg For abonnenter

Lokal entreprenør står bag stribe af forfaldne huse: - Det er bestemt ikke nogen skønhed for omegnen

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: I tvivl før på onsdag? Én grund til at stemme ja slår alle andre argumenter af banen

Sydjylland For abonnenter

Niels og Lise Lotte dyrkede køkkenhave og havde øko-dyr i årevis uden at kende til massiv forurening:  - Vi troede slet ikke, det kunne være så voldsomt

Esbjerg

Færre unge og mangel på arbejdskraft: Udfordringerne står i kø for lokal skole – men ny bestyrelse lover at gøre sig umage

Annonce