Annonce
Sønderborg

Hjerneskadecenter i Nybøl skal hedde Gelerts Gård

Anette Daugaard kom på navnet Gelerts Gård og fik blomster og tale af Jørgen Jørgensen som tak.
Annonce

NAVNEFEST: Navnet er resultatet af en navnekonkurrence i Sønderborg Kommune og den kreative vinder er Anette Haxholm Daugaard, myndighedskonsulent i forvaltningen Social og Sundhed.

Det var Jørgen Jørgensen, formand for socialudvalget, der afslørede det nye navn ved en lille navnefest tirsdag eftermiddag ved indgangen til Sundeved Ældrecenter i Nybøl. Ældrecenteret skal nu ombygges og bliver den 13. september indviet som Gelerts Gård – Sønderborg Kommunes Center for Erhvervet Hjerneskade. Og hvem er så Gelert?

- Han er Johannes Sophus Gelert og han er nok den ”nøfling”, der har fået størst anerkendelse i USA, som han emigrerede til i 1887 og her fik han stor succes og anerkendelse som billedhugger. Han var meget aktiv og det er en af grundene til, at jeg synes det er oplagt, at han skal lægge navn til det nye Center for erhvervet hjerneskade. Her bliver der masser af aktivitet og de mennesker, der får en hjerneskade skal også selv være aktive i deres genoptræning, fortæller Anette Daugaard.

I sin navngivningstale fortalte Jørgen Jørgensen lidt mere om den for mange ukendte billedhugger fra Nybøl.

Hans far var møller og teglværksejer i Nybøl, men det var ikke noget for Sophus. Han ville være en del af kunstens verden, og det blev han. Efter skolegang i Nybøl og Flensborg blev han optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademi og fik sin afgangseksamen som modellerer og billedhugger i 1875.

På kunstmuseerne i Aarhus og Aalborg findes der arbejder af Johannes Gelert, og nu kommer han igen til ære og værdighed ved at lægge navn til Sønderborg Kommunes nye hjerneskadecenter. Og Anette Daugaard fik en tale og en buket blomster af Jørgen Jørgensen.
Fakta om Sønderborg Kommunes Center for Erhvervet Hjerneskade:

Centeret kommer til at bestå af fire enheder med plads til 38 borgere. Der oprettes et aktivitetstilbud på centeret, der også bliver base for et mindre team, der skal hjælpe borgere med erhvervet hjerneskade i eget hjem. Et Træningsteam bliver også tilknyttet centeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce