Annonce
Varde

Hjertecenter Varde solgt til privat investor fra Esbjerg

Hjertecenter Varde lukkede den 1. maj 2017. Siden da har en af fløjene været lejet ud en kort overgang. Nu er ejendommen solgt til en privat investor fra Esbjerg. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Da Varde Kommune ikke har råd og udnyttet den betingede købsaftale, så er Hjertecenter Varde nu solgt til en privat investor for Esbjerg. Prisen er 16,5 millioner kroner.

Varde/Esbjerg: Så er Hjertecenter Varde solgt. Det oplyser ejendomsmægler Kim Damsgaard fra Nordicals erhvervsmæglere Esbjerg. (red. tidligere Nybolig Erhverv i Esbjerg).

- Alt er underskrevet. Pengene er deponeret. Der er en endelig handel på ejendommen, siger Kim Damsgaard.

Han kan ikke oplyse, hvem der har købt ejendommen, som i juni 2017 blev sat til salg for 48 millioner kroner. Vedkommende vil om kort tid træde frem og fortælle om sine planer for det meget mondæne Hjertecenter Varde, som blev bygget i 2010.

Men der er tale om en privat investor fra Esbjerg, som har købt Hjertecenter Varde af familien Lassen, der står bag Montana-reolen.

- Det er et afsluttet kapitel. Det er skønt at komme videre, siger Kim Damsgaard.

Annonce

Hjertecenter Varde

  • Hjertecenter Varde er opført i 2010. Selve bygningen er på 5.309 etagekvadratmeter. Grunden er på 32.444 kvadratmeter.
  • Prisen var i første omgang sat til 48 millioner kroner, men blev senere sat ned til 29 millioner kroner.
  • I februar 2019 indgik Varde Kommune en betinget købsaftale om Hjertecenter Varde. Men den aftale faldt til jorden, hvorfor en lokal investor fra Esbjerg køber ejendommen for 16,5 millioner kroner.
  • Hjertecenter Varde er delt op i tre fløje. Den nordlige fløj indeholder hotellignende værelser. Den midterste fløjt indeholder selve plejeafdelingen med stuerne, mens den sydligste fløj indeholder operationsstuerne.

Dialog med kommunen

Prisen er den samme, som Varde Kommune skulle betale ifølge den betingede købsaftale fra februar i år. 16,5 millioner kroner. Et røverkøb taget i betragtning af selve byggeprisen på cirka 90 millioner kroner. Derudover kom indretningen.

Men Varde Kommune har ikke råd til at købe Hjertecenter Varde. Men ifølge Kim Damsgaard så er kommunen en mulig fremtidig lejer i Hjertecenter Varde, som Varde Byråd ville have omdannet til et sundhedshus.

- Der er en positiv dialog med den nye køber og Varde Kommune, siger Kim Damsgaard.

Det bekræfter borgmester Erik Buhl (V). Han har det helt fint med, at det ikke er Varde Kommune, som ender med at købe Hjertecenter Varde.

Kommunen havde søgt staten om 40 millioner kroner til sundhedshuset, men fik kun bevilget 11,3 millioner kroner. Og samtidig opstod der tvivl, om Varde Kommune i det hele taget måtte bruge pengene på køb af en ejendom.

- Nu må vi se, om vi kan bruge pengene på et lejemål. Det har vi spurgt ministeren om, siger Erik Buhl.

Han glæder sig over, at der med købet nu er udsigt til, at der kommer liv i Hjertecenter Varde.

Selve bygningerne kostede i 2010 cirka 90 millioner kroner at bygge. Derudover kom indretningen. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Der var ikke sparet på noget i Hjertecenter Varde, som virkelig betragtes som et kvalitetsbyggeri. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce