Annonce
Varde

Hjertecenter Varde solgt til privat investor fra Esbjerg

Hjertecenter Varde lukkede den 1. maj 2017. Siden da har en af fløjene været lejet ud en kort overgang. Nu er ejendommen solgt til en privat investor fra Esbjerg. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Da Varde Kommune ikke har råd og udnyttet den betingede købsaftale, så er Hjertecenter Varde nu solgt til en privat investor for Esbjerg. Prisen er 16,5 millioner kroner.

Varde/Esbjerg: Så er Hjertecenter Varde solgt. Det oplyser ejendomsmægler Kim Damsgaard fra Nordicals erhvervsmæglere Esbjerg. (red. tidligere Nybolig Erhverv i Esbjerg).

- Alt er underskrevet. Pengene er deponeret. Der er en endelig handel på ejendommen, siger Kim Damsgaard.

Han kan ikke oplyse, hvem der har købt ejendommen, som i juni 2017 blev sat til salg for 48 millioner kroner. Vedkommende vil om kort tid træde frem og fortælle om sine planer for det meget mondæne Hjertecenter Varde, som blev bygget i 2010.

Men der er tale om en privat investor fra Esbjerg, som har købt Hjertecenter Varde af familien Lassen, der står bag Montana-reolen.

- Det er et afsluttet kapitel. Det er skønt at komme videre, siger Kim Damsgaard.

Annonce

Hjertecenter Varde

  • Hjertecenter Varde er opført i 2010. Selve bygningen er på 5.309 etagekvadratmeter. Grunden er på 32.444 kvadratmeter.
  • Prisen var i første omgang sat til 48 millioner kroner, men blev senere sat ned til 29 millioner kroner.
  • I februar 2019 indgik Varde Kommune en betinget købsaftale om Hjertecenter Varde. Men den aftale faldt til jorden, hvorfor en lokal investor fra Esbjerg køber ejendommen for 16,5 millioner kroner.
  • Hjertecenter Varde er delt op i tre fløje. Den nordlige fløj indeholder hotellignende værelser. Den midterste fløjt indeholder selve plejeafdelingen med stuerne, mens den sydligste fløj indeholder operationsstuerne.

Dialog med kommunen

Prisen er den samme, som Varde Kommune skulle betale ifølge den betingede købsaftale fra februar i år. 16,5 millioner kroner. Et røverkøb taget i betragtning af selve byggeprisen på cirka 90 millioner kroner. Derudover kom indretningen.

Men Varde Kommune har ikke råd til at købe Hjertecenter Varde. Men ifølge Kim Damsgaard så er kommunen en mulig fremtidig lejer i Hjertecenter Varde, som Varde Byråd ville have omdannet til et sundhedshus.

- Der er en positiv dialog med den nye køber og Varde Kommune, siger Kim Damsgaard.

Det bekræfter borgmester Erik Buhl (V). Han har det helt fint med, at det ikke er Varde Kommune, som ender med at købe Hjertecenter Varde.

Kommunen havde søgt staten om 40 millioner kroner til sundhedshuset, men fik kun bevilget 11,3 millioner kroner. Og samtidig opstod der tvivl, om Varde Kommune i det hele taget måtte bruge pengene på køb af en ejendom.

- Nu må vi se, om vi kan bruge pengene på et lejemål. Det har vi spurgt ministeren om, siger Erik Buhl.

Han glæder sig over, at der med købet nu er udsigt til, at der kommer liv i Hjertecenter Varde.

Selve bygningerne kostede i 2010 cirka 90 millioner kroner at bygge. Derudover kom indretningen. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Der var ikke sparet på noget i Hjertecenter Varde, som virkelig betragtes som et kvalitetsbyggeri. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce