Annonce
Haderslev

Hjertegaven, tysk i skolen og medborgerskab: Politikere bidrager i stor stil til dagsordenen

Politikerne i Haderslev Byråd skal tirsdag aften tage stilling til ikke færre end seks medlemsinitiativer, som kommer vidt omkring. Arkivfoto: Lars Fahrendorff
På tirsdagens møde skal byrådet drøfte ikke færre end seks medlemsinitiativer stillet fra begge sider af byrådssalen. Initiativerne kommer vidt omkring.

HADERSLEV: Når Haderslev Kommunes byråd tirsdag aften tager fat på årets næstsidste dagsorden, er seks af de i alt 39 punkter medlemsinitiativer rejst af byrådets medlemmer.

Som medlem af Haderslev Byråd har man nemlig mulighed for at få sat et medlemsinitiativ på dagsordenen til byrådsmøderne og til møderne i de stående udvalg, hvor man selv er medlem.

Medlemsinitiativer er et redskab, som den enkelte politiker kan anvende med henblik på at få henholdsvis byrådet, eller det stående udvalg som byrådsmedlemmet er medlem af, til at drøfte særlige temaer/udfordringer, stille spørgsmål eller rejse forslag til beslutning. De skal blot afleveres otte dage før, og de offentliggøres senest fire dage inden det pågældende møde.

Annonce

Hjertegaven og ejendomspriser

På tirsdagens møde kommer initiativerne vidt omkring. Jens Christian Gjesing fra Socialdemokratiet foreslår, at de penge, der ellers var afsat til årets julefrokoster i byråd og andre politiske udvalg gives til den lokale Røde Kors' indsamling Hjertegaven, som hjælper trængte børnefamilier i Haderslev Kommune til en lidt bedre jul, end de ellers havde udsigt til.

Hans partikollega, Henrik Rønnow foreslår, at der udarbejdes en plan for området omkring Fighterwing Skrydstrup. Den skal blandt andet være med til at sikre, at statens opkøb af ejendomme i den røde zone ikke påvirker ejendomsmarkedet negativt i hele lokalområdet.

Annonce

Klima, arkitektur og tysk

Til gengæld ser Carsten Leth Schmidt fra Slesvigsk Parti gerne, at der nedsættes et Arkitekturråd 2.0, der ud fra erfaringer og viden fra arkitekturråd i Danmark og Gestaltungsbeiräte i Tyskland kombineres og skræddersys til en "Haderslev Kommune model".

De Radikales Børge Koch har rejst et medlemsinitiativ om revidering af Haderslev Kommunes politik for medborgerskab og samspil med frivillige. Heri lyder det blandt andet, at han ønsker, at det skal munde ud i en undersøgelse af, om der kan etableres samarbejdsfora i henholdsvis Haderslev by og Starup, som tilfældet er i Vojens og Gram.


De Radikales Børge Koch har rejst et medlemsinitiativ om revidering af Haderslev Kommunes politik for medborgerskab og samspil med frivillige. Han ønsker blandt andet, at det skal munde ud i en undersøgelse af, om der kan etableres samarbejdsfora i henholdsvis Haderslev by og Starup, som tilfældet er i Vojens og Gram.

Børge Kochs medlemsinitiativ


Imens vil De konservative styrke børn og unges møde med det tyske sprog i skolerne og på uddannelserne i Haderslev, mens klimatilpasninger er i fokus hos Venstre-medlemmerne Bent Kloster og Lene Bitsch Bierbaum.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Haderslev

Afsporet valgkamp: Politiker smittet med coronavirus

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Vejen

Politikere forkaster forslag om rundkørsel: Svingbaner er betydeligt billigere

Annonce