Annonce
Haderslev

Hjertegaver gjorde lykke i Gram

- I kasserne finder man alt, hvad der skal til, for at man kan holde en god dansk jul, sagde Catarina Beck (til højre), som var med til at uddele hjertegaver sammen med sin datter, Karoline, og Charlotte Roth, der er formand for Røde Kors i Gram. Foto: Thomas Holl
49 familier i Gram og omegn kan glæde sig til en lidt bedre jul, end de måske ellers ville have fået. Lørdag modtog de hver en kasse med julelækkerier som led i Hjertegaven 2019.
Annonce

Gram: - Nu skal det nok blive en rigtig god jul.

Der var glæde og taknemlighed at spore blandt de i alt 49 familier i Gram-området, som lørdag eftermiddag hver kunne hente en kasse fyldt med julegodter som led i Hjertegaven 2019.

Formålet med Hjertegaven er at give familier i Haderslev Kommune hjælp til en lidt bedre jul, end de ellers havde haft udsigt til, og i Gram foregik uddelingen som vanligt i nogle af de lokaler, hvor SuperBrugsen lå indtil lukningen for nogle måneder siden.

- I kasserne finder man alt, hvad der skal til, for at man kan holde en god dansk jul. Der er blandt andet kartofler, sovs, and, flæskesteg, risalamande, frugt, chips og mange andre ting. Dog ikke alkohol, sagde Catarina Beck, der er med i Hjertegavens styregruppe og desuden ad hoc-medlem af Røde Kors i Gram, som også er en del af Hjertegaven.

Også Jesper Yde, der var uddeler i SuperBrugsen i Gram indtil lukningen af butikken for nogle måneder siden, lagde lørdag vejen forbi Gram, hvor han blandt andet tog sig af frostvarerne. Foto: Thomas Holl
Annonce

Glade givere

Catarina Beck var med til at uddele de mange julelækkerier sammen med sin datter, Karoline, og Charlotte Roth, der er formand for Røde Kors i Gram. De havde selskab af blandt andre Jesper Yde, der var uddeler i SuperBrugsen i Gram, indtil butikken lukkede, og som nu bestrider samme stilling i SuperBrugsen i Toftlund.

- Det er personalet i Toftlund, der har pakket alle kasserne for os, og det er vi meget taknemlige for. Så vi skal bare koncentrere os om at være glade givere i dag, lød det med et smil fra Catarina Beck.

- Og det er en fornøjelse at se, hvor glade modtagerne bliver for hjertegaverne, tilføjede Jesper Yde.

Midlerne til julelækkerierne kommer fra Hjertegavens traditionsrige auktionsarrangement, der fandt sted i begyndelsen af december, og fra Facebook-auktioner. Desuden har både virksomheder og private givet donationer, og Coop har sponsoreret en lang række gavekort, som er blevet ”vekslet” til varer.

Annonce

Varer for 52.000 kroner

Familierne, der modtager en hjertegave, er indstillet af eksempelvis en socialrådgiver, en pædagog i en børnehave eller en lærer. Alle ansøgninger er efterfølgende blevet screenet af en medarbejder på kommunen, og nogle dage efter auktionen forleden blev der så trukket lod blandt de indstillede familier.

- Der er tre typer kasser – en A-, en B- og en C-kasse. Der er for henholdsvis 500, 1000 og 1500 kroner i dem, og hvem der får hvad, afhænger af, hvor stor familien er. I alt uddeler vi varer for 52.000 kroner i dag, sagde Catarina Beck.

Ud over i Gram blev der lørdag også delt hjertegaver i form af julemad og -lækkerier ud i Kvickly i Vojens og i Kvickly i Haderslev. I alt har 488 familier i år fået hjælp til en bedre jul via Hjertegaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce