Annonce
Aabenraa

Hjertestarter overrakt til andelsboligforeninger

Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, blev overrakt af Mikkel Linnet, der er medlem af TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, til Leif Lauritsen, formand i Andelsboligforeningen Fredenshøj, afd. 2. Hjertestarteren er placeret på adressen Fredenshøj 64, Aabenraa, hvor den er offentligt tilgængelig hele døgnet. PR-foto

Aabenraa: Andelshavere fra Fredenshøj, afd. 1, Fredenshøj, afd. 2 og Tjærbækgård i Aabenraa var tirsdag på hjertestarterkursus, og her fik de overrakt en hjertestarter til foreningerne. Det var Mikkel Linnet, repræsentant for TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark, der overrakte hjertestarteren.

Når et hjertestop indtræffer, betyder hurtig hjælp forskellen på liv og død, og de tre afdelinger er derfor gået sammen om at få hængt en hjertestarter op i deres område. Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, placeres på adressen Fredenshøj 64, hvor den er offentligt tilgængelig hele døgnet og kan ses på hjertestarter.dk.

- Vi er meget glade for, at de tre foreninger har taget initiativ til at få en hjertestarter hængt op og lære livreddende førstehjælp. Jo flere hjertestartere, der er tilgængelige hele døgnet rundt om i landet, jo større er chancen for, at der er en i nærheden, hvis uheldet er ude, siger Grethe Thomas, projektchef for TrygFonden Akutindsatser, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce