Annonce
forside

Hjordkær overrasker på fodboldbanen: Oldboys skal op mod Viborg

Søren Frederiksen er det navn, der er nærmest synonymt med Viborg Fodboldklub. Han har spillet på klubbens superligahold og på landsholdet, og nu er han med på oldboysholdet, som onsdag aften får besøg af Hjordkærs oldboyshold, når de to tørner sammen i kvartfinalen i landspokalturneringen. Arkivfoto: Frank Cilius/Scanpix

Hjordkærs oldboyshold i fodbold er overraskende i kvartfinalen i landspokalturneringen. De andre hold er storklubber som OB og AGF, og onsdag aften venter Viborg med tre tidligere superliga- og landsholdsspillere på holdet.

Hjordkær: - Vi får sandsynligvis lidt mere sved på panden, end vi plejer at få.

Assistenttræneren på Hjordkærs oldboyshold i fodbold, Brian Thams Hinrichs, ved godt, at den fodboldkamp, som holdet skal spille onsdag aften, bliver en hård én af slagsen.

Holdet fra Hjordkær har nemlig overrasket i årets landspokalturnering og er nu i kvartfinalen, hvor de tre andre deltagere i Jylland er storklubber som Viborg, AGF og OB, mens blandt andre Brøndby er med på Sjælland.

- Vi har været heldige med en god lodtrækning og kom først i kamp i tredje runde, hvor vi slog Ensted med 10-1. Vi vidste heller ikke, at vi var så gode, at vi kunne slå dem så stort, siger Brian Thams Hinrichs.

Onsdag aften skal det lokale hold spille kvartfinale mod Viborg på udebane i domkirkebyen, og her venter tidligere superliga- og landsholdsspillere som Søren Frederiksen, Asbjørn Sennels og Ralf Pedersen. Det bliver lidt Davids kamp mod Goliath, indrømmer assistenttræneren, som sammen med træner Per Grave vil forberede spillerne på, at det bliver en rigtig svær kamp, men også at det bliver en stor oplevelse.

- Jeg tror ikke, vi kommer til at bevæge os meget frem ad banen. Det bliver nok ret meget forsvar, vi skal spille, men det bliver jo en kæmpe oplevelse, for hvor mange af os har prøvet at spille mod tidligere superliga- og landsholdsspillere. Den skal have én på hatten, og hvem ved - måske kan vi overraske. Vi vil i hvert fald kæmpe for det, siger Brian Thams Hinrichs.

Annonce

Stadig pladser i bussen

Der er stadig pladser i den bus, som onsdag kører Hjordkærs oldboyshold til kvartfinalen i Viborg.Den kører klokken 15.30 fra Hjordkær og er hjemme igen klokken 23.

Det koster 100 kroner at komme med.

Bus kører af sted med opbakning

Spillerne er derfor ekstra klar, for ellers ved de godt, at det kan blive en grim oplevelse at spille i Viborg på onsdag. På tribunerne kan de være sikker på at få opbakning, som de kan hente kræfter i, for der kører en bus med lokale supportere, som tager med for at heppe på de lokale helte, som denne dag bliver udvidet med spillere udefra, da det ikke er alle, som kan komme med til Viborg.

- Vi manglede spillere til kampen, og nu har vi været ude og få forstærkninger. Vi har selvfølgelig ikke valgt de ældste oldboys-spillere, men dem, som ligger lige på kanten til oldboysholdet. Spillerne er helt oppe og køre over det, og de glæder sig til busturen, hyggen og kampen, for det bliver en kæmpe oplevelse. Vi havde jo alligevel ikke regnet med, at vi skulle videre fra kvartfinalen, fortæller Brian Thams Hinrichs.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce