Annonce
Varde

Hjulsøgård kan finde plads til en ung i misbrug med en times varsel

Hjulsøgård Ung hjælper unge mellem 13 og 23 år ud af stofmisbrug. Karin Glad er leder. Foto: André Thorup

Hjulsøgård Ung har fået akutpladser, hvor en ung kan skrives ind en time efter den første kontakt. De blev oprettet på grund af et klart behov, fortæller leder.

Frøstrup: Nogle unge med misbrugsproblemer får brug for hjælp her og nu. Det kan være en ung, der er begyndt at skylde mange penge og derfor skal væk fra gaden med det samme.

De unge er der blevet plads til på Hjulsøgård Ung, der har oprettet en ny afdeling med fem akutpladser. Hjulsøgård Ung Akut har nu eksisteret i cirka et år.

Karin Glad fortæller, at en kommune eller forældre kan ringe, og så er Hjulsøgård Ung klar til at modtage den unge én time efter. Dermed kan en ung blive skærmet fra misbrugsmiljøet i en fart.

De nye pladser

Hjulsøgård Ung Akut består af fem pladser til unge, der kan indskrives på den nye døgnafdeling inden for én time.Afdelingen bliver dog også brugt som en slags introduktion til Hjulsøgård Ung for de unge, der bliver indskrevet på behandlingstilbuddet. Det sker for ikke at blande unge, der kommer direkte fra misbrugsmiljøet, med unge, der er begyndt at være meget velfungerende.

Behandling kræver længere tid

Det tilbud, der hele tiden har været på Hjulsøgård, har været møntet på behandling. Når de unge forlader Hjulsøgård, så er målet, at de skal være ude af misbruget og på vej mod en bedre fremtid. Det er en lang proces, så de unge er på Hjulsøgård og derefter dens udslusning i flere år.

Akutafdelingen kan de unge til gengæld kun være på i tre-seks måneder. Det er tid nok til at få den unge afruset, at få vendt rundt på dag og nat og til at få afklaret problemet, men en egentlig behandling er der ikke tale om.

Nogle vil efter opholdet fortsætte på det almindelige Hjulsøgård Ung, mens andre skal til et andet opholdssted, i en plejefamilie eller måske hjem igen.

Annonce

De så behovet

Karin Glad siger, at hun bliver ringet op af tre-fem forældre om ugen, der oplever, at deres barn er i en desperat situation. Ofte fortæller forældrene, at nu har den unge selv sagt ja til hjælp, og så er det et problem, hvis der er ventetid på et behandlingssted. Derfor ser Hjulsøgård et klart behov for akutpladserne.

I nogle tilfælde er det forældrene selv, der betaler, men det er ikke det typiske, da mange forældre ikke har den økonomiske mulighed for det. Mere typisk er det, at forældrene ringer og får en vejledning i, hvor de skal gå hen i deres kommune for at få hjælp.

- Der er langt flere, der vil bruge pladserne, end der bliver givet bevillinger til, siger Karin Glad.

Annonce
Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Aabenraa

Politiet søger ung mand med rød kasket efter mystiske brande: - Vi er interesserede i at tale med ham

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce