Annonce
Haderslev

HK-formand: Vores medlemmer skal ikke hænges ud på FB

Medarbejderne på Jobcenter Haderslev har været belastet af af store arbejdsproblemer i de seneste år. Mandag tog HK et usædvanligt skridt og blev medunderskriver på en udtalelse. Vores medlemmer skal ikke hænges ud på Facebook, siger formand. Foto: Jacob Schultz
HK var medunderskriver af den udtalelse, som Haderslev Byråds økonomiudvalg mandag udsendte om Mogens Rerup.
Annonce

Haderslev: At blive hængt ud i offentligt rum og ikke kunne få ro til sit arbejde samt skabe splid i forhold til de borgere, man skal betjene, er ikke værdigt. Det gør noget ved mennesker, der, qua deres arbejde, ikke har mulighed for at tage til genmæle. Vi vil ikke være med til, at det bliver legitimt at skabe den slags arbejdsvilkår. Det giver utryghed aldrig at vide, hvornår man kan blive hængt ud.

Sådan lyder det fra konstitueret formand for HK Sydjylland, Kommunal, Dorthe Vestergaard, i en mail til JydskeVestkysten.

Mailen er en reaktion på den udtalelse, som Haderslev Byråds økonomiudvalg mandag sendte ud i samarbejde med Dansk Socialrådgiverforening og HK. I udtalelsen bliver der taget skarpt afstand fra den chikane, som mange sagsbehandlere og socialrådgivere føler, de bliver udsat for, når de behandler sager med den omstridte og politianmeldte partsrepræsentant Mogens Rerup:

- Det vil altid være arbejdsgiverens overordnede ansvar, at skabe et ordentligt og sundt arbejdsmiljø, og det har vi også bedt arbejdsgiveren sørge for i dette tilfælde, siger Dorthe Vestergaard.

Annonce

I dialog længe

HK har længe været i dialog med ledelsen af Jobcenter Haderslev om at sikre ro og et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen via de sædvanlige forhandlingskanaler, der involverer tillidsrepræsentanten bistået af den faglige konsulent fra HK.

Trods politianmeldelsen er chikanen ifølge HK ikke stoppet:

Vores budskab i pressemeddelelsen går udelukkende på, at vore medlemmer på jobcentret skal behandles ordentligt, når de går på arbejde og ikke, ved navns nævnelse, hænges ud i pressen. Det giver et rigtig dårligt arbejdsmiljø, og som offentligt ansat skal man kunne agere i sit job uden at blive hængt ud, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce