Annonce
Haderslev

Hobby-butik har fået flere strøgkunder efter flytning

Jan Poulsen har holdt flyttedag fra Storegade 27, der tidligere husede Den lille Købmand, til Storegade 22, hvor Hobbyshoppen.dk er blevet synlig for folk, der kommer gående op ad gågaden. Foto: Dorthe Rasmussen
Da Jan Poulsen åbnede Hobbyshoppen.dk i Storegade 27 for knap et år siden, var det mest netbutikken, der var kunder i. I dag er der cirka halvt af hvert.

HADERLSEV: Hobbyshoppen.dk rykkede i slutningen af maj til større og helt nyistandsatte lokaler i den ejendommen Storegade 22.

Og det har været rigtig godt butikken, der tidligere baserede det meste af sin omsætning på nethandlen.

- Nu er butikken blevet mere synlig i gadebilledet, og det har gjort et mærkbar forskel. Der kommer flere strøgkunder ind. Her er der heller ingen trappe, som ved den gamle butik, så jeg har også haft en del kørestolsbrugere og gangbesværende inde i butikken, konstaterer Jan Poulsen med et smil.

Han er endnu i gang med at indrette sin nye hobbybutik, der også får et større sortiment indenfor blandt andet maling og lærreder.

- Planen er, at når det hele er på plads, så vil jeg have mere fokus på kunstner-artikler for det mere professionelle. Det er noget, jeg har mærket en større efterspørgsel på. Folk vil gerne have kvalitet, fortæller Jan Poulsen.

Han har kun fået positive tilbagemeldinger fra kunderne, fordi han har flyttet Hobbyshoppen.dk,

Samtidig så er Jan Poulsen og familien rykket ind i lejligheden ovenpå butikken.

Han glæder sig over, at folk i Haderslev gerne vil handle lokalt og sætter pris på den service, som man kan få en fysisk butik.

- Da jeg startede butikken, var det mest nethandel. I dag er det blevet fifty-fitfy, fortæller Jan Poulsen.

Annonce
Jan Poulsen konstaterer, at nethandlen er nedadgående.Til gengæld kommer der flere ind i butikken Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce