Annonce
Trekantområdet

Hockeyspiller med autisme: Glad for, at jeg ikke føler mig alene

Kevin Jensen håber på, at fremtiden kommer til at byde på stævner, hvor han kan møde andre hold. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen

Fredericia: Det er ikke til at se det, hvis man ikke ved det. Godt nok er der lidt oftere brug for en personlig snak, hvis en situation kammer over og bliver til tårer eller vrede.

Intensiteten fejler imidlertid intet på banen, når børn og unge med diagnoser som autisme og ADHD svinger stavene og sender pucken mod mål i Sundhedshusets gymnastiksal.

En af dem, der nyder godt af at træne sammen med andre, der har udfordringer, er 19-årige Kevin Jensen, som har autisme.

- På en måde synes jeg, det er sjovt at vide, at man ikke er den eneste, der har en ulempe, og det hjælper meget for mig og de andre, siger han, inden han uddyber.

- Det er de færreste, som kan se det på mig, med mindre jeg har brug for at være for mig selv.

Til daglig går han på STU, der er en ungdomsuddannelse for udviklingshæmmede og andre med særlige behov, hvor der også er fællesskaber. Det betyder dog meget for ham, at han også kan dyrke fælles oplevelser uden for uddannelsen. Det føler han, at han gør, når han spiller hockey om fredagen.

- Jeg er glad for, at jeg har muligheden for at spille her og ikke skal ud i en almindelig idrætsforening. Jeg kan godt lide det sociale i det her, men for mig handler det ikke så meget om at vinde, siger Kevin Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce