Annonce
Læserbrev

HOF: Vi vil bevare og udvikle parken

Læserbrev: I sidste uge modtog vi gennem medierne en opfordring til et fælles møde mellem Marsk Camping og HOF. Vi svarede pr. mail tirsdag, at vi var åbne over for et møde med et ønske om et udspil til en mødedato fra Marsk Camping.

Den mail har vi i dag fået svar på og et møde er under planlægning. Vi erfarede derudover i et læserbrev i JV at investorerne vil renovere og udbygge parken og derfor indkalder til et åbent infomøde engang i oktober.

Ud fra det kan vi udlede, at der overordnet set er en modsætning mellem at vi som HOF vil bevare og udvikle på parken, mens investorgruppen vil renovere og udbygge parken.

På kommunalbestyrelsesmødet i torsdags blev lokalplanen sendt i høring med en præcisering af et oplevelsesbaseret fokus.

Det møde samt læserbrevet slår fast, at Marsk Camping vil bevare dele af bygningerne og museet samt bygge et tårn, men resten skal være campingplads, traktørsted med mere.

HOF's interesse er at bevare en unik kulturarv samt udvikle på konceptet. Vi har interesse fra andre investorer i ryggen og visioner for området, som der arbejdes på p.t.

Vi hilser en høring velkommen, både for at få eventuelle indsigelser og vores visioner frem i lyset.

Det udelukker ikke dialog. Derfor hilser vi også et dialogmøde med Marsk Camper velkommen.

Tiden må vise, om det kan lade sig gøre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce