Annonce
EM I HÅNDBOLD

Hold da helt fast: Et vidunderligt lys i mørket - EM-semifinalen er hjemme

Denmark celebrates their victory in the EHF Euro 2020 European Women's Handball Main Round Group 1 match between Denmark and Russia at Jyske Bank Boxen in Herning in Denmark, on December 15, 2020. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
De danske håndboldkvinder gjorde det. Danmark vandt en sikker sejr på hele 30-23 over Rusland i den sidste af de tre kampe i mellemrunden og er klar til at spille EM-semifinale på fredag mod Norge. Desuden vanker der en VM-billet til danskerne.

På flere måder er det i øjeblikket en meget mørk tid.

Sådan helt generelt er der bare ikke ret meget at glæde sig over, selvom det snart er jul.

Heldigvis kaster de danske håndboldkvinder i den grad lys over landet med en helt igennem  formidabel præstation ved EM-slutrunden i håndbold.

Tirsdag aften blev den russiske bjørn nemlig pelset - og det betyder, at danskerne er videre til semifinalen.

Er det ikke bare fantastisk?

Det kvindelandshold, der har været så pokkers meget igennem i de seneste år.

Det er næsten for godt til at være sandt, men den er god nok.

Sådan en fight. Sådan en klasse. Sådan en fornøjelse. Sådan en fuldt fortjent sejr.

Rusland blev besejret meget sikkert.

De fik faktisk en øretæve på 30-23 af et helt utrolig veloplagt, godt indstillet og helt ekstremt flot fightende og stærkt spillende dansk landshold.

Det er simpelt hen ikke set bedre i umindelige tider.

Fredag er der semifinale mod Norge. Den tid, den udfordring.

Tirsdag aften skulle der jubles, og naturligvis fik følelserne frit løb.

De danske kvinder kan udover billetten til semifinalen glæde sig over, at billetten til VM-slutrunden i Spanien om et år også er i hus.

Det var bare sådan en aften, hvor man ønskede, at håndboldkvinderne kunne have delt deres glæde med en fyldt Boxen i Herning.

Sådan er det desværre ikke, men det er et vidunderligt lys i mørket.

Aldeles blændende

Danmark spillede en rigtig, rigtig fin første halvleg.

Jesper Jensen havde fået indstillet sit hold på den helt rigtige måde - og igen var det hans filosofi, at der bare skulle smadres igennem i defensiven og løbes på stort set alt, så russerne konstant følte, at det var under pres.

Kampen i tal

Danmark – Rusland 30-23 (13-9)

Stillinger undervejs

4-3, 8-6, 10-7, 20-16, 25-20, 27-20.

Mål, Danmark: Mie Højlund 7, Mia Rej 4, Kristina Jørgensen 4, Anne Mette Hansen 3, Louise Burgaard 3, Mette Tranborg 2, Trine Østergaard 2, Lærke Nolsøe 2, Laura Damgaard 1, Line Haugsted 1, Rikke Iversen 1.

Udvisninger

Danmark 3, Rusland 3

Næste kamp

Danmark spiller EM-semifinale på fredag mod Norge, der indtil videre har vundet samtlige seks kampe ved slutrunden. Tirsdag aften blev Ungarn besejret med 32-21.

Det gik lige, som det skulle i de første 30 minutter med en dansk halvlegsføring på 13-9.

Sandra Toft stod igen aldeles blændende i målet, men efter 11 minutters spil med dansk føring på 5-3, hvor hun allerede havde haft fem redninger, måtte hun lige ud at sunde sig.  Hun fik en bold direkte i ansigtet - og derfor vankede der lige nogle minutter til en også veloplagt Althea Reinhardt.

Fine betingelser

De to målvogtere havde også rigtig fine betingelser for at have redninger. I forsvaret blev der arbejdet. Det var rent akkordarbejde fra Haugsted, Heindahl, Iversen & Co., når de russiske bagspillere forsøgte at finte sig igennem eller smide bolden ind til store Makeeva inde på stregen.

Mange gange var der simpelt hen lukket af - og Rusland havde i perioder meget, meget svært ved at få scoret, hvilket ni mål halvvejs også vidner kraftigt.

Fantastiske Højlund

I det danske angreb var det letbenene kavaleri valgt fra start. Det var med Mia Rej og Mie Højlund i bagkæden sammen med Mette Tranborg, mens Kristina Jørgensen igen spillede fløj i venstre side, hvilket gav mulighed for at holde Mia Rej på banen i begge ender.

Højlund var god. Højlund var energisk. Højlund var farlig og udfordrende i sit spil. Det så godt ud, og det gjorde det bestemt også hos de fleste af holdkammeraterne. Det var egentlig kun et enkelt brændt straffekast og et par sjaskede forsøg på stregindspil, som trak ned.

Ellers var det fint. Rigtig fint - og det bedste danske spil indtil videre.

Meget højt niveau

De danske kvinder rystede heller ikke på hænderne i anden halvleg. Højlund fortsatte med at buldre igennem, Toft trak igen gardinet ned med den ene akrobatiske redning efter den anden, og generelt blev der bare leveret på et meget, meget højt niveau hele vejen rundt.

Og tilsidst var det ren dansk opvisning.

Det var næsten ikke til at tro, men Rusland var ikke i nærheden af noget som helst. De mødte simpelt hen bare en modstander, der var så meget bedre på dagen.

Hold da helt fast.

Et vidunderligt lys i mørket.

EM-semifinalen er hjemme.
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet