Annonce
Esbjerg

Hold på hat og briller: Vindstød af stormstyrke rammer Vestkysten

Vejrudsigten siger kraftig vind i Esbjerg, Tønder og Varde søndag formiddag. Det kan påvirke tog- og vejstrækninger, hvis træer vælter og grene knækker. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
DMI forventer stormende kuling med vindstød af stormstyrke i Esbjerg, Tønder og Varde søndag formiddag.
Annonce

Der er varsel om stormende kuling med vindstød af stormstyrke søndag morgen i områderne Esbjerg, Fanø, Varde og Tønder.

Det skriver DMI lørdag aften.

- Det er stort set hele Danmark der får vinden at mærke i morgen søndag, dog ventes den kraftigste vind at komme ved Vadehavet, skriver vagtchef ved DMI, Dan Nilsvall.

Mellem klokken 10 og 15 vil vinden være kraftigst.

DMI forventer stormende kuling 20-22 m/s fra sydvest med vindstød af stormstyrke, 25-28 m/s, lyder det i varslet, der gælder kommunerne Esbjerg, Tønder og Varde.

Vindfeltet passerer hurtigt op over Danmark og det betyder, at de kraftigste vinde det enkelte sted varer 4-5 timer, skriver vagtchefen ved DMI.

Der er god grund til at orientere sig, hvis man skal udendørs i morgen- og formiddagstimerne søndag. De kraftige vindstød kan nemlig få betydning for trafikken.

- Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger, skriver DMI i varslet.

Desuden kan det påvirke togtrafikken.

Den kraftige vind, der forventes søndag, skyldes et lavtryk, der passerer vestkysten i løbet af søndag. I løbet af eftermiddagen vil lavtrykket bevæge sig mod nordøst og svækkes, og vinden vil efterhånden aftage i løbet af eftermiddagen.

DMI varsler desuden forhøjet vandstand i Vadehavet søndag formiddag, så der er god grund til at orientere sig, inden man bevæger sig udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce