Annonce
Esbjerg

Hold på hat og briller: Vindstød af stormstyrke rammer Vestkysten

Vejrudsigten siger kraftig vind i Esbjerg, Tønder og Varde søndag formiddag. Det kan påvirke tog- og vejstrækninger, hvis træer vælter og grene knækker. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
DMI forventer stormende kuling med vindstød af stormstyrke i Esbjerg, Tønder og Varde søndag formiddag.

Der er varsel om stormende kuling med vindstød af stormstyrke søndag morgen i områderne Esbjerg, Fanø, Varde og Tønder.

Det skriver DMI lørdag aften.

- Det er stort set hele Danmark der får vinden at mærke i morgen søndag, dog ventes den kraftigste vind at komme ved Vadehavet, skriver vagtchef ved DMI, Dan Nilsvall.

Mellem klokken 10 og 15 vil vinden være kraftigst.

DMI forventer stormende kuling 20-22 m/s fra sydvest med vindstød af stormstyrke, 25-28 m/s, lyder det i varslet, der gælder kommunerne Esbjerg, Tønder og Varde.

Vindfeltet passerer hurtigt op over Danmark og det betyder, at de kraftigste vinde det enkelte sted varer 4-5 timer, skriver vagtchefen ved DMI.

Der er god grund til at orientere sig, hvis man skal udendørs i morgen- og formiddagstimerne søndag. De kraftige vindstød kan nemlig få betydning for trafikken.

- Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger, skriver DMI i varslet.

Desuden kan det påvirke togtrafikken.

Den kraftige vind, der forventes søndag, skyldes et lavtryk, der passerer vestkysten i løbet af søndag. I løbet af eftermiddagen vil lavtrykket bevæge sig mod nordøst og svækkes, og vinden vil efterhånden aftage i løbet af eftermiddagen.

DMI varsler desuden forhøjet vandstand i Vadehavet søndag formiddag, så der er god grund til at orientere sig, inden man bevæger sig udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce