Annonce
Tønder

Hold på hat og bue: Børn var på Robin Hood sommerskole

11-årige Lauritz Lindholm Severinsen har fået rollen som Robin Hood i den forestilling, der på fredag afslutter sommerskolen. Han havde helt styr på buen og pilen. Foto: Betina Skjønnemand
10 børn mellem ni og 11 år er i disse dage på Robin Hood sommerskole på Tønder Kulturskole. Her skal de lave gøgl, drama, stomp og skyde med bue og pil.
Annonce

Tønder: Hold på hat og bue.

10 børn fra 4.-5. klasse er i denne uge på Robin Hood sommerskole på Tønder Kulturskole. Her har de meldt sig til fire dage fyldt med livlige aktiviteter som stomp, gøgl, sang, historiefortællinger, syning af kostumer og så naturligvis bueskydning.

Initiativtager til Robin Hood sommerskolen er kulturskolelærer Kamille Macholm. Hun vil gerne give børnene en oplevelse, der er fyldt med musik, drama og bevægelse.

- Vi skal have alle de elementer ind i de her dage. Vi bruger samtidig den fantastiske natur rundt om kulturskolen, hvor vi er ude og mærke vinden og lydene. Vi skal ud og mærke, hvordan det er at være menneske i naturen - ligesom Robin Hood, lyder det fra Kamille Macholm.

Annonce

Slutter med en forestilling

Hun får hjælp af tre lærerkolleger, der sammen fylder de i alt fire dage ud, som børnene er på sommerskole. Det hele kulminerer med en forestilling for forældrene fredag eftermiddag.

Kamille Macholm holder dog kortene forholdsvis tæt til kroppen, når det kommer til forestillingen.

Kulturskolelærer Kamille Macholm er initiativtager og tovholder på sommerskolen, hvor hun får god hjælp af tre andre kolleger. Foto: Betina Skjønnemand

- Jeg kommer ikke til at røbe noget om forestillingen. Det bliver en overraskelse til forældrene, lyder det med et smil.

Hun vil dog gerne løfte sløret for, at forestillingen - nok ikke overraskende - kommer til at handle om Robin Hood.

- Jo, så meget kan jeg da godt afsløre, lyder det hemmelighedsfuldt.

Annonce

Med bue og pil

Onsdag formiddag blev børnene udfordret, da de skulle forsøge sig som ægte Robin Hood'er, nemlig med bue og pil.

Instruktør var Jens Jørgensen fra Øster Højst Idrætsforening, der kyndigt og pædagogisk instruerede børnene i, hvordan buen og pilen skulle håndteres.

Jens Jørgensen fra Øster Højst Idrætsforening gav kyndig vejledning til børnene. Foto: Betina Skjønnemand

- Så stiller vi os med siden til og kigger mod venstre. Vi er alle med på, hvilken side venstre er?, lød instrukserne blandt andet.

Børnene fik dog hurtigt sans for teknikken, og flere ramte - om ikke plet - så i hvert fald pladen på første skud.


Jeg kommer ikke til at røbe noget om forestillingen. Det bliver en overraskelse til forældrene.

Kamille Macholm, lærer på Tønder Kulturskole


11-årige Lauritz Lindholm Severinsen fra Løgumkloster var blevet tildelt rollen som Robin Hood i den kommende forestilling. Han havde meldt sig til sommerskolen, fordi han synes, det kunne være sjovt at prøve. Også bueskydningen tog han i stiv arm.

- Jeg har prøvet det før. Det var en gang i hallen i Løgumkloster. Så det skal nok gå, lød det fortrøstningsfuldt.

Sommerskolen indeholder elementer af både natur, drama, sang, gøgl og stomp. Foto: Betina Skjønnemand

Også Elias Bogh Linnet på 10 år fra Tønder var begejstret for sommerskolen.

- Vi har allerede været lidt rundt og se i naturen, og så har vi spillet stomp og sunget og lavet gøgl. Det er sjovt, lød det fra Elias, der hver mandag spiller trommer på kulturskolen.

Det er gratis for børnene at deltage i sommerskolen. Det er penge fra Tønder Kommunes såkaldte coronapulje, der har gjort sommerskolen mulig.

10-årige Elias Bogh Linnet fra Tønder var begejstret for sommerskolen. Foto: Betina Skjønnemand
Børnene tog godt mod instrukserne fra Jens Jørgensen, inden de fik lov til selv at prøve kræfter med bue og pil. Foto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce