Annonce
forside

Hold skolerne fri af besparelser

Andy Joachim Pedersen

Læserbrev: Valgkampen er for alvor startet, året lakker mod enden og det betyder én ting. Når et år slutter, så starter forhandlingerne om et budget for det næste. Der går nok ikke forfærdelig lang tid, før det valgkampsramte budget skal forhandles.

Fra mig og Radikale Venstre Kolding skal der lyde en bøn til vores byråd. Vi har allerede i byrådet godkendt besparelser på 8,2 mio. kr. på vores folkeskoler. Stod det til mig rullede man dem tilbage, men min bøn går på i det mindste bare at lade folkeskolerne gå fri af besparelser i det nye budget.

Vores folkeskoler har på den karaktermæssige og karakterløftende resultatliste klaret sig ganske flot over de senere år, men sådanne resultater bliver ikke ved med at komme, når vi sparer på netop skolerne. Lærerne er presset på antallet af undervisningstimerne, administrationen er under pres og momentum kan ikke holdes oppe på færre penge.

Vi må sikre folkeskolen flere midler, så den kan rejse sig på alle fronter. Folkeskolen er vores alles skole, og børnene er vores fremtidige ressource. Lad os sammen føre ambitiøs uddannelsespolitik på vegne af vores næste generationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce