Annonce
Sydjylland

Hold sommerferie uden økonomiske solskoldning

Thomas Lindberg Henriksen, Sydbank. Foto: Chresten Bergh
Juli står for døren, og der er for de flestes vedkommende dømt ferie. Uanset om du tilbringer ferien i haven eller ude i verden, har du her en håndfuld gode råd til at holde udgifterne nede – uden at miste oplevelserne.

Rejseportalen Momondo har via undersøgelser fundet ud af nogle interessante ting om os danskere og vores forhold til sommerferie: Sidste år svarede én ud af fem af os, at de ikke bekymrer sig om, hvor billig eller dyr sommerferien bliver. Knap halvdelen af os har forberedt sig og sparet op til ferien i det forgangne år, mens lige under fem procent af danskerne må i banken for at låne penge til at holde sommerferie for.

Uanset hvor meget eller lidt du har sparet op, så er her et par gode råd til, hvordan du styrer feriebudgettet. Vi lægger ud med et af de bedste ferie-spare-råd, jeg selv har fået engang.

Bestil som anonym

Har du endnu ikke bestilt flybilletterne til ferien, er det et godt tip at sætte din internet-browser i inkognito-tilstand, inden du begynder at søge. Det betyder, at din søgen rundt på nettet efter billige billetter ikke bliver gemt, og derfor vil du altid få reelle priser, når du søger. De digitale fodspor, cookies, som du efterlader ved en ikke-inkognito-søgning gør, at prisen på en given billet typisk vil stige, jo oftere du søger efter den. Det er den givne hjemmesides forsøg på at presse dig til at købe her og nu af frygt for, at prisen vil stige yderligere.

Enkeltbilletter er (ofte) billigere

Det kan være både tidsbesparende og praktisk at købe dine flybilletter samlet og via ét flyselskab. Men der kan være mange penge at spare ved at købe envejsbilletter fra forskellige selskaber. Søg at ramme lavprisselskabernes faste rutefly, de er ofte de billigste at hoppe på.

Tirsdag er din nye yndlingsdag

Statistikkerne over flybilletpriser viser, at tirsdag eftermiddag er et godt tidspunkt at købe på. Årsagen er, at mange flyselskaber offentliggør nye priser om mandagen, og at konkurrenterne skal have et døgns tid til at følge trop med endnu billigere alternativer.

Lokal valuta eller danske kroner?

Når du skal betale med kreditkort i udlandet, kan du blive spurgt, om du vil betale i lokal valuta eller i danske kroner. Her er det altid bedst at vælge den lokale valuta, fordi vekselkursen er mere fordelagtig.

Hav et ekstra kort med på rejsen

Skulle uheldet være ude, og du mister dine penge eller kort, så er det en rigtig god idé at have et ekstra ubrugt kort med på turen. Så kan du også tage det i brug, hvis dit "gamle" kort ikke længere er brugbart. Men husk at aktivere det inden du rejser fra Danmark.

Ha’ en rigtig god sommerferie!

Annonce
Der er gode råd at hente, hvis du vil spare penge på sommerferien. Arkivfoto: JFM
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce