Annonce
forside

Holdindsats sikrede TM Tønder endnu en sejr

Hans Martin Asmussen og resten af TM Tønders håndboldherrer måtte kæmpe for sejren i søndagens hjemmekamp mod Odder Håndbold. Først det sidste kvarter formåede hjemmeholdet at trække fra og sikre sig sejren. Foto: Flemming Andersen.

Søndag eftermiddag mødte TM Tønder Odder Håndbold. På trods af en halvskidt indsats formåede hjemmeholdet at hive en sikker sejr hjem. Vilje til sejr og tro på egne evner gjorde forskellen.

Tønder: 678 tilskuere var mødt op til søndagens kamp mod Odder Håndbold, hvor TM Tønder skulle forsøge at videreføre den fantastiske start på sæsonen, der udelukkende har budt på sejre indtil nu.

Med sidste weekend vigtige et-mål sejr over de nærmeste rivaler fra Fredericia, kunne TM Tønder løbe på banen med ekstra medvind til kampen mod Odder Håndbold. Men gæsterne var tydeligvis ikke kommet til Tønder for at give sig uden kamp. TM Tønder havde svært ved at få fat i forsvaret, og i angrebet blev det til tekniske fejl, et par brændte chancer og et brændt straffe i kampens begyndelse. Træner Torben Sørensen valgte allerede efter kun syv minutter at kalde holdet ud til timeout for at få justeret nogle ting.

- Det var faktisk som om, vi ville det for meget. Vi spillede lidt for meget med følelserne og for lidt med hovedet i starten af kampen, forklarede Torben Sørensen efter kampen.

Timeouten gav lidt ro, men spillet blev ikke meget bedre inde på banen.Heldigvis hev målmand Christian Trans en god halvleg op af posen, så holdene fulgtes godt af gennem halvlegen.På et tidspunkt i første halvleg var TM Tønder bagud med to mål, men hjemmeholdet fik efterhånden bedre styr på forsvaret. Godt hjulpet på vej af et par udvisninger til udeholdet, lykkedes det TM Tønder at få udlignet, så de to hold kunne gå til pause stillingen 12-12.

Annonce

Kampen i tal

Håndbold. Herrer 1. division: TM Tønder - Odder Håndbold.29-23 (12-12)

Målscorere TM Tønder: Felix Kasch 7, Lasse Hamann-Boeriths 6, Emil Bergholt 5, Lasse Nikolajsen 4, Jeppe Jonasson 3, Hans Martin Asmussen 2, Rolf Ravn 1, Ulrik Nøddesbo Eggert 1.

Topscorer Odder Håndbold: Mike Pausen med 5 mål.

Næste kamp: Lørdag den 3. november kl. 17 ude mod Stoholm Håndbold.

TM Tønders Felix Kasch blev kampens topscorer med syv mål. Foto: Flemming Andersen.

Trak fra i anden halvleg

Anden halvleg startede ligeså rodet som første, men et par gode energimål af Lasse Hamann-Boeriths og et par udvisninger til udeholdet, fik TM Tønder på sejrskurs. Efter et kvarter af anden halvleg førte TM Tønder med 21-19, og herfra så hjemmeholdet sig ikke tilbage.

På trods af at Odder Håndbold både forsøgte sig med syv mod seks spil, og i den sidste del af kampen med et meget offensivt forsvar, lykkedes det ikke udeholdet at komme tilbage i kampen.

Særligt Felix Kasch, der ellers ikke havde spillet en stor kamp, formåede at drage nytte af Odders offensive forsvar, og trådte i kampens slutning i karakter med et par hurtige mål på gennembrud.

De sidste ti minutter var TM Tønders føring komfortabel, og en halv-skidt kamp endte med en god og sikker sejr på seks mål til slutresultatet 29-23.

Træner Torben Sørensen var efter kampen også godt tilfreds.

- Vi spillede ikke så godt, som vi plejer, og vores forsvar fungerede ikke helt. Jeg synes, de (Odder Håndbold red.) løste os godt. Men stort cadeau til spillerne, der holder sig til vores koncept. Vi forventer ikke at kunne afgøre kampe efter hverken et kvarter eller tre kvarter. Det er stillingen efter to gange 30 minutter, der tæller, konstaterede TM Tønders træner.

Lasse Nikolajsen blev kåret til kampens spiller, og modtog en gave fra Pernilles Blomster. Foto: Flemming Andersen.

Kampens spiller

Lasse Nikolajsen blev kåret som kampens spiller, men også målmand Christian Trans og stregspiller Emil Bergholt ydede en god indsats.

- Lasse (Nikolajsen red.) spiller fint og scorer på de chancer, han får. Men jeg kunne pege på mange i dag. Ikke fordi, der er nogen, der spiller blændende, men alle kæmper for sejren, fortsætter Torben Sørensen.

Lasse Hamann-Boeriths leverede en fin kamp, hvor han scorede seks mål for TM Tønder. Foto: Flemming Andersen.

Sejre giver tro og ro

Selvom TM Tønder ikke leverede en pragtkamp, var der på intet tidspunkt panik at spore - hverken på banen eller på bænken.

- Vi går ikke i panik. Selvom vi blev presset mere, end vi har været vant til, så stoler vi på vores koncept. Det er afgørende, siger Torben Sørensen.

TM Tønder spiller næste kamp lørdag den 3. november kl. 17 ude mod Stoholm Håndbold.

Udeholdet holdt godt med TM Tønder gennem store dele af kampen. Ved halvlegen stod det helt lige 12-12. Foto: Flemming Andersen.
Felix Kasch livede især op i kampens sidste kvarter. Odders offensive forsvar passede ham godt. Foto: Flemming Andersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce