Annonce
Sport

Holdkaptajnen skal løfte Holsted væk fra sidstepladsen

Nicki Pedersen er Holsteds absolutte trumfkort. Det har han i øvrigt været lige siden 2003, hvor han vandt det første af sine tre individuelle verdensmesterskaber. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix

Nicki Pedersen i front, når Holsted onsdag aften får besøg af Slangerup

Det er fortsat forholdsvist tidligt på sæsonen, når det handler om speedway, så rigtig meget kan naturligvis nå at ændre sig.

Og det er godt nyt for Holsted, der slet ikke har fået den start på sæsonen, som klubben havde håbet på. Lige nu er Holsted faktisk nummer syv og sidst i ligaen med blot en enkelt sejr i de første fire matcher.

En del af forklaringen skal findes i, at Nicki Pedersen har været håndskadet og derfor kun var med i den seneste match, hvor den tidligere tredobbelte verdensmester stemplede ind med 18 point ud af lige så mange mulige. Det rakte dog lige præcis ikke til en sejr i udematchen mod de forsvarende mestre fra Fjelsted.

Onsdag aften har Holsted, der kun har vundet i Esbjerg, så igen chancen for at give deres trofaste hjemmepublikum noget at glæde sig over, når Slangerup kl. 19.00 kigger forbi Moldow Speedway Arena.

Og Nicki Pedersen er med som holdkaptajn, så mon ikke chancen for at få en succesoplevelse er rimelig stor?

De øvrige på holdet er Nicklas Porsing, Nicolai Klindt, Michael Palm Toft, Sam Jensen og Martin Steen Hansen, mens Slangerup kommer med Mikkel Michelsen og Andreas Lyager som de to mest kendte navne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce