Annonce
Sport

Holger Rune går i stå og ryger ud af Challenger-turnering

Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix
Daniel Masur var for stor en mundfuld for tenniskometen Holger Rune i hollandsk Challenger-turnering.

Anden runde blev endestationen for det danske tennistalent Holger Rune i ATP Challenger-turneringen i hollandske Amersfoort.

Tyske Daniel Masur sendte 16-årige Rune, der var med på et wildcard, hjem med et nederlag i tre sæt på 6-3, 4-6, 1-6.

Danskeren kom ellers godt fra start mod Daniel Masur, der ligger nummer 231 på verdensranglisten og er seedet som nummer 11 i turneringen, og brød tyskerens serv i kampens første parti. Det blev også 2-0, inden Masur kom i gang og både reducerede, udlignede og bragte sig foran ved at vinde tre partier i træk.

Men Holger Rune svarede tilbage og vandt på imponerende vis sættet ved at tage de efterfølgende fire partier.

Andet sæt bølgede knap så meget frem og tilbage. Masur lagde ud med at komme foran 2-0 og formåede at holde sin føring hele sættet. Rune havde to breakbolde ved 2-3, men missede muligheden for at udligne.

I tredje og afgørende sæt havde danskeren tilsyneladende ikke så meget tilbage at skyde med. Rune lagde ganske vist ud med at holde sin serv, men tabte efterfølgende seks partier i træk og dermed også kampen.

Tidligere på året vandt Rune juniorturneringen ved French Open.

Det er hans plan at flytte fokus over på seniorturneringerne fremover. Rune har blot to yderligere juniorturneringer i kalenderen i år - US Open og sæsonfinalen.

Han har tidligere spillet seniorturneringer, der ligesom den i Holland giver point til ATP-verdensranglisten. Her ligger danskeren aktuelt nummer 601.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce