Annonce
Sport

Holger Rune møder rutineret spanier i ATP-debut

Holger Rune er rejst til Argentina for at spille sin første ATP-turnering. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Den 33-årige spanier Albert Ramos Viñolas bliver Holger Runes første modstander på ATP Touren.

Den danske tennisspiller Holger Rune kommer på en vanskelig opgave, når han i begyndelsen af næste uge får sin debut på herrernes bedste tennistour, ATP Touren.

Holger Rune deltager i Argentina Open på et wildcard, og den 17-årige dansker får en meget erfaren spanier som sin første modstander i form af 33-årige Albert Ramos Viñolas.

Før mandagens opdatering af verdensranglisten ligger spanieren nummer 47, mens danskeren frister en tilværelse lige udenfor top-400.

Turneringen i Buenos Aires spilles samtidig på grus, hvor Viñolas i lighed med mange af sine landsmænd opnår sine bedste resultater.

Hans to ATP-titler er begge sikret på grus, og han har desuden været i den prestigefyldte finale i Monte-Carlo Masters tilbage i 2017, hvor han dog måtte kapitulere mod gruskongen Rafael Nadal.

Viñolas' bedste grand slam-resultat er i French Open, der ligeledes spilles på grus. Her nåede han kvartfinalen i 2016.

I løbet af sin karriere har han slået de tidligere verdensettere Lleyton Hewitt, Andy Murray og Roger Federer.

Natten til lørdag dansk tid leverede Viñolas også en flot præstation, da han slog verdensranglistens nummer ni, argentineren Diego Schwartzman. Blandt andet som følge af den sejr skal Viñolas søndag aften dansk tid spille finale i en ATP-turnering i argentinske Cordoba.

Der er endnu ikke sat tidspunkt på Holger Runes første ATP-kamp, men opgørene i første runde forventes afviklet mandag og tirsdag.

Turneringen har en præmiepulje på over 2,5 millioner kroner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce