Annonce
Haderslev

Holger slår et slag for nedrivningstruet havnebygning

Holger Mikkelsen ville ikke være med til at lade Ved Havnen 18 nedrive. Han mener, at bygningen er med til at gøre havnen mere interessant. Nu ender sagen i byrådet. Arkivfoto: André Thorup
Holger Mikkelsen (V) overraskede, da udvalget for plan og miljø tirsdag skulle tage stilling til en nedrivning af havnebygning, der flere gange har været i væltet. Holger Mikkelsen ønsker, at kommunen skal tænke sig godt om.

Haderslev Kommunens flere år gamle hovedpine om den kommunalt ejede og temmelig slidte rødstensbygning fra 1925, der ligger midt mellem Haderslev Kommunes to nye, topmoderne rådhusbygninger på Haderslev Havn, tog en ganske uventet drejning på mødet i udvalget for plan og miljø i denne uge.

Et flertal i udvalget, anført af Venstres Holger Mikkelsen, vendte tommelfingeren nedad til kommunens ønske om nedrivning af den tidligere administrations- og havnebygning, som er bevaringsværdig, men gennem mange år har fået lov til at forfalde.

Afgørelsen ærgrer formanden for udvalget. Benny Bonde fra Nye Borgerlige, der sammen med Dansk Folkepartis to medlemmer kom i mindretal, da sagen om rødstensbygningen igen-igen endte i udvalget, krævede nedrivningsspørgsmålet afgjort i byrådet:

Annonce

- Nu har vi så længe arbejdet på at få bygningen brækket ned og kørt den ad flere omgange, og så får jeg et udvalg imod mig og står med håret i postkassen. Derfor begærede jeg den selvfølgelig i byrådet, så vi kan få en afgørelse og bygningen revet ned. Vi skal jo have rådhuset der, og så skal vi da ikke have sådan en skamplet liggende lige ved siden af, siger Benny Bonde.

Væsentlig ændring

Holger Mikkelsen, der tidligere har sagt ja til, at bygningen blev revet ned, mener, at sagen har ændret sig væsentligt med rådhusets indtog på havnen.


Vi kan jo ende med at sidde med en lidt dårlig smag i munden, da det nu er kommunen, der bare vil have bygningen væk.

Holger Mikkelsen (V), medlem af udvalget for plan og miljø


- Jeg prøvede at pointere over for de andre, at nu da vi selv rykker derned med rådhuset, burde vi kigge på sagen igen. For vi kan jo ende med at sidde med en lidt dårlig smag i munden, da det nu er kommunen, der bare vil have bygningen væk. Personligt mener jeg, at det vil klæde området, hvis bygningen kan blive. Den er en del af historiefortællingen om havnen. Det skal selvfølgelig opvejes mod, hvad den kan bruges til og hvad der svarer sig, siger Holger Mikkelsen, der i årenes løb har været med til flere drøftelser om, hvad man kunne pålægge eventuelle købere af den røde bygning eller ej.

- Ud over det må vi erkende, at kommunen selv har forsømt bygningen i mange år, sådan lidt ude af øje ude af sind. Men nu kommer rådhuset til at ligge der, og så kommer man til at kigge på bygningen. Derfor mener jeg, at vi bør stoppe op og spørge os selv, om den ikke gør hele området lidt mere interessant og overraskende at besøge, siger Holger Mikkelsen.

Annonce

S og EL gik med

Udvalgets to socialdemokrater havde egentlig indstillet sig på at sige ja til en nedrivningstilladelse. Holger Mikkelsens udmelding fik dem dog til på stedet at ændre holdning sammen med Enhedslisten

- Først og fremmest tænker jeg, at der må være sket en administrativ fejl. Det var underligt, at vi skulle behandle sagen igen. Jeg troede, at vi havde afsluttet den, siger Søren Rishøj Jakobsen, der dog er indstillet på, at bygningen bliver stående.

- Den er bevaringsværdig, og hvis den ikke generer nogen, så hvorfor ikke restaurere den og finde et godt formål. Der kommer jo med rådhuset meget mere liv på havnen, så jeg ser ingen grund til at vælte den. Desuden kunne vi ikke holde til det med kritik fra By & Land, hvis Holger sagde nej og vi sagde ja, siger Søren Rishøj Jakobsen (S).

- Så nu må vi se, hvor sagen ender, når den kommer i byrådet, tilføjer han.

Også Enhedslisten sagde nej til nedrivning.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Anklageskrift fylder 11 sider: Rerup tiltalt for at have 'fredskrænket' fem personer

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Kreativ redningsaktion: Naturbussen reddede turister fra overnatning på oversvømmet halvø

Annonce