Annonce
Sport

Holland afværger fadæse mod Nordirland med overtidsmål

Andrew Boyers/Ritzau Scanpix
Nordirland var foran med 1-0 i Rotterdam, men værterne vandt duellen 3-1 på to mål i overtiden.

Det hollandske fodboldlandshold higer efter at kvalificere sig til næste års EM efter to missede slutrunder i træk.

Det var derfor ikke en del af landstræner Ronald Koemans plan, at Holland torsdag aften skulle kæmpe hårdt for at slå Nordirland med 3-1 på hjemmebane.

Først i overtiden lykkedes det med to scoringer fra Luuk de Jong og Memphis Depay at sikre værterne sejren i Rotterdam.

Sejren betyder, at hollænderne rykker op på førstepladsen i en tæt gruppe C på en bedre målscore end Nordirland og Tyskland. Gruppens tre tophold har 12 point.

De nordirske gæster straffede et særdeles ineffektivt modstanderhold et kvarter før tid, da Hull-angriberen Josh Magennis headede Nordirland foran efter oplæg fra Stuart Dallas.

Både Matthijs de Ligt og Daley Blind havde mulighed for at afværge situationen, men de fejlede begge.

Føringen fik dog kun lov til at holde fem minutter, inden Memphis Depay gjorde det til 1-1. En skarp tværpasning nåede ind til angriberen, der prikkede den i mål.

I slutfasen sørgede værterne for, at tilskuerne kunne gå hjem med et stort smil på.

Først scorede Luuk de Jong et lidt finurligt mål fra baglinjen til 2-1, inden Memphis Depay kort efter cementerede sejren.

Holland, Nordirland og Tyskland har alle 12 point. Nordirerne har dog spillet en kamp mere end de to konkurrenter i kampen om gruppens to direkte EM-pladser.

Holland kvalificerede sig ikke til den seneste EM-slutrunde i Frankrig i 2016, og holdet var heller ikke med ved VM i Rusland to år senere.

I gruppe G sendte Robert Lewandowski Polen snublende nær EM med et hattrick i en udesejr på 3-0 over Letland.

Polakkerne topper gruppe med 16 point foran Østrig med 13. Slovenien og Nordmakedonien følger med hver 11 point. Alle hold i gruppe G mangler at spille tre kampe.

I gruppe E ser det lovende ud for Kroatien efter en hjemmesejr på 3-0 over Ungarn. Kroaterne fører an med 13 point foran Slovakiet og Ungarn med henholdsvis 10 og 9 point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce