Annonce
Sport

Hollands håndboldkvinder vinder VM-guld for første gang

Charly Triballeau/Ritzau Scanpix
Efter lidt startproblemer vandt Hollands håndboldkvinder VM-finalen over Spanien med et mål i sidste sekund.

Hollands håndboldkvinder er verdensmestre for første gang i historien.

Efter at have opnået sølv og bronze ved de seneste to verdensmesterskaber strøg hollænderne søndag helt til tops, da Spanien blev besejret med 30-29 i en højdramatisk finale i Japan.

Hollands Lois Abbingh scorede det afgørende mål på straffekast i de absolut sidste sekunder, hvilket udløste euforiske jubelscener.

Fem af de nykårede verdensmestre har deres daglige gang i en dansk klub: Debbie Bont (København), Larissa Nüsser (København), Tess Wester (Odense), Dione Housheer (Nykøbing Falster) og Estavana Polman (Esbjerg).

Særligt sidstnævnte strålede i VM-finalen med ni scoringer, men i slutfasen spillede Tess Wester også en stor rolle i målet.

Det var egentlig spanierne, som indledte jagten på VM-guldet bedst. Det spanske forsvar fik en god start på kampen og var med til at lægge grundlaget for, at spanierne hurtigt kom foran med fire mål.

Midtvejs i første halvleg begyndte kampen så at tippe over i Hollands favør. Esbjerg-stjernen Estavana Polman var med storspil blandt andet med til at sørge for, at Holland førte 16-13 efter de første 30 minutter.

Hun fortsatte de gode takter efter pausen, og da Holland bragte sig foran 21-16, lignede det en sikker march mod verdensmesterskabet.

Carlos Viver tog en timeout på den spanske bænk, og hans opsang og taktiske justeringer gav pote.

Stille og roligt blev hollændernes føring spist, og med halvandet minut tilbage kom udligningen så til 29-29, da to unødvendige hollandske fejl blev straffet.

Med cirka 35 sekunder tilbage blev hollænderne så dømt for nøl, og Spanien fik muligheden for at vinde kampen i ordinær spilletid, men muligheden blev misbrugt.

I målet reddede Tess Wester det spanske skudforsøg, og da hendes forsøg på at sætte en kontra i gang blev ulovligt blokeret, fik en spanier rødt kort, mens Holland fik straffekast. Det udnyttede Lois Abbingh, og så var VM-guldet en realitet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce