Annonce
Sønderjyske HH

Hollandsk landsholdsspiller skal løse SønderjyskE's fløjproblem

SønderjyskE-træner Kasper Christensen med sin nye højrefløj, Alec Smit, der trænede med holdet søndag og fik spilletilladelsen på plads til mandagens kamp mod Ribe-Esbjerg. Pressefoto
20-årige Alec Smit har fået to og et halvt års kontrakt med SønderjyskE. Hollænderen fik ikke spilletid i tyske Nordhorn, men kan se frem til at lukke hullet efter skadede Christian Jensen.

SØNDERJYSKE: Så er der en ny mand på højre fløj hos SønderjyskE.

Klubben har købt den 20-årige hollandske landsholdsfløj, Alec Smit, fri fra den tyske bundesligaklub, Nordhorn.

Christian Jensens langtidsskade betyder, at han ikke kommer i kamp for sønderjyderne før sommerens skifte til TTH Holstebro, og det har fået SønderjyskE-sportsdirektør Simon Lindhardt til at handle.

- Vi har købt ham fri. I forhold til aflønning og køb har vi været så heldige, at vores hovedsponsor, Seadane, har bakket op. Det er vi meget taknemmelige for, siger Simon Lindhardt.

Han afviser, at der er tale om en panikhandel som følge af Christian Jensens skade. Smit var i forvejen et emne som makker til klubbens kommende højrefløj, den nuværende Århus-spiller, Nikolaj Vinther.

- I og med at vi havde tanker om at finde en højre fløj sammen med Vinther, havde vi kigget på markedet. Smit var i tankerne fra sommer og to år frem, siger sportsdirektøren, der i stedet har fået den hollandske landsholdsfløj allerede nu på en kontrakt til sommeren 2022.

Annonce

Deltog i søndagstræning

Smit har fået meget begrænset spilletid i Nordhorn, hvor han har stået i skyggen af den østrigske målmaskine, Robert Weber.

Spilletid venter der også meget af i SønderjyskE.

- Han trænede med søndag, så han er klar til at starte inde, siger Simon Lindhardt.

Inden Alec Smit kom til Nordhorn i 2017 spillede han for OCI Lions i Holland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce