Annonce
Vejen

Holmeå Kunstforenings Sommerbilledskole er fyldt med ugler

Det er ikke kun børnene, men også bedsteforældrene, der får brugt fantasien - og kræfterne - i Holmeå Kunstforenings Sommerbilledskole. Her er det Birthe Pedersen, Donslund, der her netop har lært, at det oftest er smartest at lade en skruemaskine skrue med uret. Foto: Søren Dippel
Hele ugen byder kunstforeningen på en række spændende workshops i Hovborg: Et træ- og hammer-værksted, ecoline-maling, land-art, fjollefugle og sten-dekorering.
Annonce

Hovborg: I Hovborg er der ikke ugler i mosen. Det er der til gengæld i Holmeå Kunstforenings Sommerbilledskole. Her myldrede det med ugler mandag formiddag - ugler fremstillet af træstubbe og skiveskårne træstubbe.

Sommerbilledskolen fortsætter hver dag resten af ugen, og mandag var deltagerne bevæbnet med blandt andet hammer og søm og skruer og drilske skruemaskiner.

Det drillede i hvert fald for Birthe Pedersen, Donslund, som skulle hjælpe sit barnebarn Alexander Overgaard Pedersen, men som til sidst fik lært, at en skruemaskine også kan skrue den forkerte vej.

11-årige Oliver Jørgensen, Lindknud, skulle lige have en hjælpende hånd med skruemaskinen af Kurt Vad. Han er en af sommerbilledskolens frivillige voksne. Foto: Søren Dippel

Et helt menageri af ugler lykkedes det børn og voksne at fremstille - ugler med indianerfjer, ugler med næseklemme og en enkelt kridhvid sneugle.

Annonce

Alle kan være med

Sneuglen og 11-årige Oliver Jørgensen, Lindknud, skulle lige have en hjælpende hånd med skruemaskinen af Kurt Vad, der er en af sommerbilledskolens frivillige voksne.

Seksårige Liva Bruun, Hovborg, med sin ugle.

- Hele ugen arrangerer vi forskellige workshops, hvor alle kan være med - også gæsterne fra campingpladsen og fra kroen, siger Anita Nielsen, der er kunstforeningens næstformand.

Femårige Ivan Højer Moesgaard, Hovborg, med sin ugle. Foto: Søren Dippel

Tirsdag handler det om vilde dyr og ecoline-maling. Her har Anita Nielsen lovet at tage en krokodille med, som sommerskolens deltagere kan forsøge at forevige med pensel og vandfarver.

Et helt menageri af ugler lykkedes det børn og voksne at fremstille - ugler med indianerfjer, ugler med næseklemme og en ugle med kraftigt overskæg. Foto: Søren Dippel

- Onsdag skal vi ud i naturen og lave "land art". Her vil vi plukke blomster og forsøge at søsætte en stor blomsterranke i Holme Å. Det bliver så til en søslange, siger Anita Nielsen.


Her vil vi plukke blomster og forsøge at søsætte en stor blomsterranke i Holme Å. Det bliver så til en søslange.

Anita Nielsen, sommerbilledskoleleder


Sådan fortsætter Holmeå Kunstforenings Sommerbilledskolen resten af ugen med flere vidt forskellige kreative aktiviteter.

Uglen har gennem tiderne haft ry for at være et klogt dyr og er derfor blevet et symbol for klogskab. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce