Annonce
Tønder

Holmen runder året af med Tyrrestrup-udstilling

Hans Tyrrestrup udstiller - igen - på Museet Holmen. Den 75-årige kunstner var sidst forbi museet i Løgumkloster i begyndelsen af 00'erne. Denne gang er det FNs 17 verdensmål, der er omdrejningspunktet for udstillingen. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Museet Holmen i Løgumkloster slutter et allerede godt år af med en udstilling af Hans Tyrrestrup i anledning af kunstnerens 75-års fødselsdag. I forbindelse med udstillingen vises en jubilæumsfilm i "biografen".

LØGUMKLOSTER: Lørdag holdes der fernisering på Museet Holmen i forbindelse med Hans Tyrrestrups 75-års fødselsdag.

Holmen udstiller Tyrrestrups parafraser over de 17 verdensmål for bæredygtighed og udvikling - målene er udstukket af FN.

Det er ikke første gang, at Hans Tyrrestrup gæster det lille, men velrenommerede museum i Løgumkloster. Tilbage i 00'erne var han også forbi med en udstilling. Denne gang gælder det så FNs 17 verdensmål, som er blevet til i en kunsterisk fortolkning med titlen "The Global Goals" - verdensmålene.

Tyrrestrup kommer med 17 nymalede malerier, akvareller og piktogrammer, som blev til i et tværfagligt projekt ved et kunstnerseminar i januar.

- Det er et rigtig spændende projekt, siger leder af Museet Holmen siden januar, Kirsten Moesgaard.

Annonce

Hans Tyrrestrup

Hans Tyrrestrup blev født i Esbjerg i 1944 og er kendt som maler, grafiker og digter.

Tyrrestrup blev student fra Marselisborg Gymnasium i 1964 og cand.mag. i dansk og idræt fra Aarhus og Københavns Universiteter i 1972. Han specialiserede sig senere i nordisk dramaturgi og var frem til 1994 adjunkt og lektor ved Varde Gymnasium.

Han har modtaget en række legater og udsmykket kirker og offentlige bygninger. Kunstbøger og poesi er centrale genrer i hans forfatterskab.

Siden har han helliget sig kunsten fra sit atelier i landsbyen Thorstrup nord for Sig i Varde Kommune.

Film i biografen

Kirsten Moesgaard tilføjer, at foruden selve udstillingen, vil der i baglokalet, som hun benævner "biografen", blive vist en jubilæumsfilm udarbejdet af Søren Vestergaard. Biografen findes i baglokalet.

Det er meningen, at biografen fremover skal benyttes til at vise andre sider af en kunstner eller udstilling. Kirsten Moesgaard fortæller, at væggene i rummet er blevet malet sorte, så fokus kan rettes mod et medie.

I øvrigt runder Tyrrestrup-udstillingen et allerede godt år for Holmen af.

Siden Kirsten Moesgaard startede som museumsleder, har den ene velbesøgte udstilling taget den anden. Det gælder blandt andre Kathrine Ærtebjerg og ikke mindst Michael Kvium.

Publikumsmagnet

Kirsten Moesgaard fortæller, at især interessen for Kviums udstilling på Holmen har været ganske stor.

- Året har til dato være rigtig fint. Kvium trak sindssygt meget fra hele Danmark, konstaterer Moesgaard og tilføjer, at et normalt år rent publikumsmæssigt plejer at trække 3000-4000 gæster til museet. I år håber museumslederen, at tallet når højere op.

I øvrigt har Holmen fået fondsstøtte til at invitere egnens elever fra overbygningsklasserne ind til udstillingen. Det gælder særligt elever, der i fagene billedkunst og samfundsfag, beskæftiger sig med verdensmålene, oplyser Moesgaard.

Ferniseringen på Hans Tyrrestups udstilling finder sted på Museet Holmen den 14. september klokken 13.

Udstillingen kan ses frem til den 17. november.

Museet Holmen findes midt i Løgumkloster på adressen Østergade 13.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig blev taget for narkokørsel

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce