Annonce
Speedway

Holsted i aktion - Region Varde må vente til på mandag

Onsdagens speedwaymatch mellem Fjelsted og Region Varde er udsat til førstkommende mandag. Til gengæld tyder alt på en gennemførelse af topbraget mellem Holsted og Slangerup. Det foregår på Moldow Speedway Arena i dag fra kl. 18.30. Foto: Ritzau/Scanpix
Onsdagens meget afgørende match på udebane mod Fjelsted er udsat til på mandag på grund af den dystre vejrmelding. Til gengæld gennemføres topbraget Holsted-Slangerup som planlagt.

REGION VARDE: Det bliver så alligevel ikke i aften, at de forsvarende mestre fra Region Varde finder ud af, om de er i stand til at kvalificere sig til årets superfinale i speedwayligaen.

Onsdagens udematch i Fjelsted på Fyn er nemlig blevet udsat til på mandag, da der forventes massive regnmængder i løbet af dagen.

Region Varde tabte det første af de to møder mod Fjelsted i mandags hjemme på Varde Motor Arena i Outrup med hele 45-38. Derfor er kravet en sejr på otte point i returmatchen, hvis de forsvarende mestre skal videre til superfinalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce